14 november 2010 In de media

Ongekende productie in Venlo brengt Vitesse de zege

De laatste wedstrijd met Hans van Arum op de bank leverde Vitesse een welkome zege op. VVV-Venlo kreeg op eigen veld een stevige draai om de oren (1-5).

Het gebrek aan schotkracht heette de oorzaak te zijn voor de lage klassering van Vitesse. De Arnhemse formatie liet op het juiste moment zien wel met de kansen om te kunnen gaan. Tegen concurrent VVV-Venlo sloegen Wiljan Pluim en Julian Jenner in het eerste half uur toe, waar de Limburgers onder anderen in de persoon van Ruud Boymans de kansen lieten liggen.

De ongekende luxe bleek voor de gasten een voldoende basis voor de welkome overwinning om uit de gevarenzone te komen. Vitesse pakte na zes Eredivisie-duels op rij zonder overwinning de volle winst, waardoor Albert Ferrer met een geruster hart kan beginnen aan zijn klus in Arnhem.

Toch dreigde de laatste wedstrijd van Hans van Arum als tijdelijke vervanger van Theo Bos uit te monden in een teleurstelling. Een overtreding van Alexander Büttner op Ahmed Musa was de inleiding voor een strafschop voor VVV. Boymans klaarde klus naar behoren, waarna invaller Michael Uchebo zijn gelijkmaker zag worden afgekeurd.

In de laatste vijf minuten stelde Vitesse orde op zaken. Invaller Marcus Pedersen bracht met twee treffers in een minuut de punten in veilige haven. Ismail Aissati maakte daarna het Arnhemse feest compleet.