23 augustus 2012 In de media

Ongeslagen Vitesse en Willem II gaan zondag de strijd aan

Vitesse kent geen goede herinneringen aan het laatste treffen met Willem II in Tilburg. In januari 2011 gingen de Vitessenaren namelijk met 1-0 onderuit.
Janga, destijds de revelatie bij Willem II, maakte de enige treffer. Jan-Arie van der Heijden, nu spelend in het geelzwart, verdedigde tijdens dat duel de kleuren van Willem II. Twee jaar later gaat Vitesse op zoek naar eerherstel.

Hoe anders is de situatie nu. Willem II degradeerde tijdens dat seizoen naar de Jupiler League. Het elftal werd, aan de hand van Marc van Hintum, flink herzien. Dat leverde een vijfde plek op in de Jupiler League. In de play-off wedstrijden voor promotie bleek Willem II te sterk voor Sparta Rotterdam en FC Den Bosch. Willem II kent een aardige start in de Eredivisie. De eerste twee duels eindigde in een verdienstelijk 1-1 gelijkspel.

Vitesse eindigde in het seizoen 2010|2011 als vijftiende en ontliep ternauwernood de nacompetitie. In het afgelopen seizoen werd naar behoren gepresteerd. Dat leverde een zevende plaats op én een ticket voor de voorronde van de Europa League. Vitesse geldt dan ook als favoriet voor het treffen met de Tricolores aanstaande zondag.

De laatste overwinning van Vitesse in Tilburg was op 31 januari 2009. Onder leiding van trainer Theo Bos vonden Mads Junker en Ricky van Wolfswinkel het net: 0-2. Van de huidige selectie maakten Piet Velthuizen, Frank van der Struijk en Nicky Hofs deze overwinning als basisspeler mee.

Zondag staat het duel onder leiding van arbiter Dennis Higler. De wedstrijd in het Koning Willem II Stadion begint om 14.30 uur.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: