1 februari 2010 In de media

Ongrijpbare Kaya bespreekt met Vitesse nieuw contract

Het lijkt alsof Onur Kaya herboren is. De aanvallend ingestelde middenvelder stond op het punt om Vitesse te verlaten, knokte zich terug en is na de winterstop prompt verzekerd van speelminuten.

De hoop op een nieuw contract en een vaste basisplaats gloort. De 23-jarige middenvelder heeft in ieder geval de intentie om bij te tekenen.

Contractverlenging?
De afgelopen zes maanden waren niet prettig voor Kaya. "In het begin was het aardig klote. Ik hoorde namelijk dat ik weg mocht, maar ik bleef gewoon altijd geloven in mezelf. Nu word ik daarvoor beloond en misschien krijg ik ook een nieuw contract", vertelde de hoofdpersoon in gesprek met Goal.com.

"Deze week komt mijn zaakwaarnemer hierheen en dan hebben we een bespreking. Het is even afwachten, ook omdat mijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Maar ik voel me hier goed", aldus Kaya, die de intentie heeft om bij te tekenen. "Hoe moet ik het zeggen… Ik word bijna 24 en wil eigenlijk wel iets meer verdienen. Ik voel me gewoon goed en denk dat ik later ook nog wel een stap hoger aankan."

Geen doelpunt
En dat was zondag tegen koploper PSV (0-0) te zien. Kaya, bij vlagen ongrijpbaar, kon zich meten met de top van Nederland. Er zat met een beetje geluk wellicht meer in het vat. "Dat klopt. Ik vond dat we in de tweede helft beter waren dan PSV. Zij hadden in de eerste helft betere mogelijkheden. Maar in de tweede helft hebben we wel wat laten zien hier. Jammer dat we niet scoorden."

Kaya, die zich de afgelopen maanden gesteund zag door familie en vrienden en naar eigen zeggen ‘niet alleen stond’, had een hoofdrol verdiend tegen PSV. Een assist zou een mooie bekroning op een puike pot zijn geweest. "Inderdaad. Ik had een paar goede ballen op Santi (Kolk, red.). Eén van zijn schoten werd van de doellijn gehaald. Jammer voor ons; de bal wilde er net niet in. Maar als je de eerste helft ook bekijkt, denk ik dat 0-0 een terechte uitslag is."

Goal.com

Hoofdsponsor: