19 december 2021 In de media

Onnodig gelijkspel tegen Sparta Rotterdam

Vitesse heeft zaterdagavond in de absolute slotfase van het duel met Sparta Rotterdam dure punten verspeeld. Op Het Kasteel eindigde de wedstrijd in 2-2 gelijkspel. Nikolai Baden Frederiksen zette de Arnhemmers voor rust op een 0-2 voorsprong, maar dankzij Sven Mijnans kwamen de Rotterdammers na rust langszij.

Slechts drie dagen na de bekeroverwinning in GelreDome stond Vitesse opnieuw tegenover de ploeg uit het Rotterdamse Spangen. Waar de tegenstander zaterdagavond hetzelfde was, was de Arnhemse opstelling dat niet. Maar liefst zeven wijzigingen voerde hoofdtrainer Thomas Letsch door in vergelijking met afgelopen woensdag.

Sparta Rotterdam kwam goed uit de startblokken. Al in de tweede minuut moest Jeroen Houwen ingrijpen nadat Emanuel Emegha zijn doel naderde. Voor de Arnhemmers duurde het even voordat de eerste kans zich voor deed, maar wel met succes. Na twee prachtige goals in het bekerduel was het opnieuw Frederiksen die tot scoren kwam. Op aangeven van Maxi Wittek tikte de Deen de bal binnen: 0-1.

Na ruim een half uur leek Frederiksen zijn tweede van de avond te maken, maar Maduka Okoye bracht redding. Een paar minuten later lukte dat de doelman niet en scoorde Frederiksen alsnog. Na een corner prikte de spits de 0-2 binnen.

In de tweede helft kwam er een veel feller Sparta uit de kleedkamer. Eerst was het Mario Engels die de bal over het doel schoot en daarna deed Mijnans eenzelfde poging. In de 70ste minuut was het wel raak voor de ploeg uit Rotterdam. Uit een voorzet van Mica Pinto schoot de middenvelder de bal binnen en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Hoewel Vitesse na een overtreding van Tom Beugelsdijk op Loïs Openda wellicht een penalty had verdiend, gaf scheidsrechter Bas Nijhuis deze niet. En ook dé kans op de 1-3, waarbij de Belg alleen op de keeper af kon, bleek niet succesvol. Daarmee verzuimde de ploeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Iets wat Vitesse in de blessuretijd duur kwam te staan toen Mijnans een van richting veranderend schot binnen schoot: 2-2. Zo werden in de allerlaatste seconde van de wedstrijd twee waardevolle punten onnodig verspeeld.

Dinsdag 21 december speelt Vitesse de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan treft de ploeg PEC Zwolle in GelreDome. Het duel gaat om 18.45 uur van start en wordt uitgezonden op ESPN.

Sparta Rotterdam vs Vitesse 2-2 (0-2)
15’ Frederiksen 0-1; 37’ Frederiksen 0-2; 70’ Mijnans 1-2 90+3’ Mijnans 2-2