2 januari 2021 In de media

“Onontkoombaar dat alle clubs op gras gaan spelen”

Het is een kwestie van tijd voordat Sparta Rotterdam de plastic mat in het stadion gaat inruilen voor een grasveld. Dat is althans de verwachting van voorzitter Leo Ruijs. Hij verwacht dat alle clubs op termijn over moeten stappen op natuurgras.

Natuurgras onderdeel licentie eis

“Ik denk dat de Eredivisie CV het deel uit gaat laten maken van de licentie-eisen. Ik denk dat het onontkoombaar is dat we op gras gaan spelen. We willen het en onze supporters ook”, legt hij uit aan RTV Rijnmond. “Er was eerst echt een goede reden waarom we voor kunstgras hebben gekozen; dat was een financieel verhaal. Maar je hebt nu die licentie-eisen in je hoofd. Plus: het beperkt je ook als je kijkt naar de markt van potentiële spelers voor Sparta. We lopen toch aardig wat spelers mis door kunstgras. Dat is een extra reden. Maar het is niet eenvoudig om in deze periode zo’n project van de grond te krijgen”, doelt hij op het coronavirus.

Volgens de preses heeft Sparta de situatie ondanks de crisis en de afwezigheid van fans wel goed voor elkaar. “We zijn blij dat het voetbal wel gewoon doorgaat. We hebben genoeg vlees op de botten om de rest van het seizoen vol te houden. Maar dat het product betaald voetbal op deze manier onder druk staat, is wel duidelijk”, weet Ruijs.

Bron: FCUpdate / Foto's: SV

Hoofdsponsor: