3 december 2010 In de media

Onrust groeit bij Vitesse

Het zijn roerige tijden in Arnhem. Daar heeft ook de komst van Ferrer geen verandering in aangebracht. Na een zege (thuis tegen Heracles) en een gelijkspel (bij De Graafschap) weet nu dus ook de Spaanse trainer wat het is te verliezen met Vitesse. De onrust neemt toe binnen de Arnhemse hoofdmacht.

Vitesse heeft gisteravond voor de eerste keer onder leiding van trainer Albert Ferrer verloren. Door de 4-1 nederlaag bij FC Groningen blijft de Arnhemse club in degradatiegevaar. 

Daags voor elke wedstrijd hangt Ferrer een lijstje aan de muur bij het spelershome. Daarop staan de namen van alle spelers. Omcirkeld zijn de nummers van de achttien voetballers die meegaan naar de wedstrijd. Wie geen cirkel heeft gekregen, moet tijdens het duel plaatsnemen op de tribune. En dus staan elke keer 26 volwassen kerels te dringen voor het A4-tje. Julian Jenner was in de eerste twee partijen onder Ferrer basisspeler, maar mocht in de Euroborg plaatsnemen op de tribune.

Nacer Barazite ging gisteren van de tribune naar de reservebank. Daarop durft Civard Sprockel alleen nog maar te hopen. Tot de komst van Ferrer was hij nog aanvoerder, sindsdien zit hij niet meer bij de achttien. Sprockel heeft zijn zaakwaarnemer Sören Lerby opdracht gegeven een afspraak te maken met de clubleiding, want hij wil weten waar hij aan toe is.

Vitesse heeft voor januari de komst van een handvol nieuwelingen aangekondigd. En een simpele rekensom leert dat er een stuk of tien (!) spelers uit Arnhem dienen te vertrekken, wil Ferrer na de winterstop kunnen werken met de door hem gewenste grootte van de selectie: 22 man. Veel spelers vragen zich vertwijfeld af of ze mogen blijven.

Dat Vitesse gisteravond verloor van Groningen, legt bovendien nog wat extra druk op de komende competitieduels met Ajax en NAC. De nederlaag was zeer geflatteerd. In een gelijkopgaand treffen waren de betere kansen lange tijd voor Vitesse. De partij werd kort na rust opengebroken door Gino Felixdaal. De verdediger van Vitesse veroorzaakte een even duidelijke als onnozele strafschop, die door Andreas Granqvist werd benut (1-0). Tim Matavz en Petter Andersson zorgden voor 3-0.

Marcus Pedersen bewees daarna dat hij de beste afmaker is van Vitesse. Kort nadat hij was ingevallen schoot de spits wel raak: 3-1. Via Tim Sparv kreeg de score weer een geflatteerde hoogte.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: