14 maart 2010 In de media

Onrust Vitesse houdt aan

De onrust rond Vitesse houdt aan. Na de thuisnederlaag tegen SC Heerenveen (0-1) protesteerden enkele honderden fans buiten GelreDome tegen de belabberde resultaten van de hoofdmacht.
Vitesse staat een punt boven de streep, daar net onder staan ADO en Willem II puntgelijk.
Ten opzichte van de supportersprotesten van twee weken geleden (na AZ, 0-3) was de sfeer grimmiger. Ook waren er meer boze fans, naar schatting driehonderd. De nieuwe voorzitter Maasbert Schouten meldde zich voor het eerst als kopman van de club tussen de boze fans, ook hoofdtrainer Theo Bos en technisch directeur Marc van Hintum en onder anderen Piet Velthuizen stonden de morrende supporters te woord.

De hoofdingang van GelreDome was lange tijd dicht. Vertrekkende supporters aan de westszijde van het stadion werden via een zij-ingang – ver van de opdringende fans – naar buiten geleid.
Voor de voordeur stond een politie-agent met hond, een cordon stewards moest de oprukkende menigte tegenhouden. Er was veel politie op de been.

Een van de opstandelingen drong door tot de catacomben, waar hij een paar scheldwoorden riep, alvorens te worden weggeleid.
Rond zes uur was de rust weergekeerd.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: