14 augustus 2011 In de media

Ons middenveld draaide goed door

Brahim Darri debuteerde zaterdag in de wedstrijd tegen VVV-Venlo (4-0) in het hoogste keurkorps van Vitesse. De pas zestienjarige dribbelaar uit de jeugdacademie van Vitesse/AGOVV werd vijf minuten voor tijd geroepen door John van den Brom.

Enkele minuten later viel hij in voor Wilfried Bony. "Toen bleek dat ik in mocht vallen, maakte dat zeker iets bij mij los. Een onbeschrijfelijk gevoel."

Darri kwam vier jaar geleden over van de jeugd van Ajax. Als topscorer had de aanvaller met achttien doelpunten een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de B1 van de Arnhemmers. Sinds twee weken traint hij mee met het eerste elftal van Vitesse. "Of ik bij de selectie blijf, is nog niet bekend", vertelt de tiener op de clubsite. "Dat ik deze kans krijg vind ik al heel mooi en die wil ik dan ook pakken."

Voor Nicky Hofs was het, na zijn terugkeer, weer de eerste wedstrijd voor eigen publiek. Hij vierde het met een assist op Bony. Met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht volgende week in het vooruitzicht is de middenvelder zowel optimistisch als realistisch. "Ons zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen, maar ook volgende week beginnen we gewoon weer met 0-0. Vandaag (zaterdag, red.) hebben we in elk geval kunnen laten zien wat we willen en waartoe we in staat zijn." 

Alexander Büttner keek met een tevreden gevoel terug op het duel met de Noord-Limburgers. "Ons middenveld draaide gewoon heel goed door en ik denk dat VVV daar helemaal gek van werd." Over Van den Brom was Büttner zeer lovend. "Ik denk dat deze trainer veel impact heeft op de jongens en dat je voor deze trainer door het vuur wilt gaan."

Voetbalzone

Hoofdsponsor: