30 april 2016 In de media

Ontspannen Vitesse-quizavond in supportershome toch razend spannend

Welke ex-Vitessenaar speelt er voor Terek Grozny in Tsjetsjenië? Er gaat geen belletje bij u rinkelen?
Bij veel deelnemers aan de intussen zesde editie van de SV Vitesse-quizavond 2016 ging dat belletje ook nog niet rinkelen. Op een ontspannen quizavond waren er dan ook de 'ahhhh's' te horen toen het antwoord uiteindelijk gegeven werd: Ismaïl Aissati. 
 

 
Makkelijke vragen, moeilijke vragen of vragen voor de slimmeriken. Het was donderdagavond allemaal aanwezig in de quiz, onder leiding van quizmaster Michel van Keulen. Tientallen Vitessenaren streden in teams om de prijzen. Maar het was vooral een ontspannen avond voor Vitessenaren van man tot vrouw en van jong tot oud. 
 

 
Er werd ook dit keer weer gespeeld in vier rondes. De vragen waren onderverdeeld in Vitesse-vragen en meer algemene voetbalvragen. Zo was er bijvoorbeeld de vraag: "Welke drie bondscoaches van oranje met een achternaam met een B zijn er naast Danny Blind nog meer geweest"? De meesten kwamen wel tot Marco van Basten en oud-Vitessenaar Leo Beenhakker. Bij het horen van de naam Rob Baan werd een diepe, maar vrolijke zucht geslagen bij veel deelnemers. 
 

 
Na vier rondes was het tijd om bekend te maken welke drie teams deel mochten gaan nemen in de finale. Waar de eerdere rondes vooral gekenmerkt werden door ontspanning, nam nu toch de spanning toe. Door drukknoppen ging niet alleen het juiste antwoord, maar ook de snelheid van dat juiste antwoord een rol spelen.

Uiteindelijk trokken René en Lukas Janssen, vader en zoon, aan het langste eind. Een knappe prestatie van de titelverdedigers van de Vitesse-Quiz, georganiseerd door de Supportersvereniging Vitesse.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: