1 februari 2023 In de media

Ook Marco van Ginkel komt thuis: contract tot 2024

In navolging van Davy Pröpper is ook Marco van Ginkel neergestreken op het oude nest. Vitesse is er, vlak voor de transferdeadline, in geslaagd om de 30-jarige middenvelder voor anderhalf jaar aan de club te binden. De achtvoudig Oranje-international komt over van PSV.

Technisch directeur Benjamin Schmedes over de rentree van Van Ginkel: “In meerdere opzichten zijn wij zeer verheugd met de terugkeer van Marco bij Vitesse. In de eerste plaats is hij met zijn ervaring, voetballende kwaliteiten en teamgevoel natuurlijk een uitstekende toevoeging voor onze selectie. Daarnaast halen we opnieuw een echte clubman in huis, waarmee het Vitesse-gevoel nog verder versterkt wordt”, aldus Schmedes. “Ons middenveld kent, zeker met de komst van Pröpper en Van Ginkel, een uitstekende bezetting. De concurrentie is daarmee stevig, maar wat dit betreft doen we ook al goede zaken richting volgend seizoen.”

Van Ginkel geniet van zijn rentree in Arnhem: “Ik ben de afgelopen tien jaar op veel mooie plekken geweest, maar een comeback bij Vitesse heb ik in de tussentijd altijd in mijn hoofd gehouden. Deze club heeft mij grootgebracht, als voetballer en als mens. Het is prachtig om nu terug te keren, helemaal nadat Davy hetzelfde heeft gedaan. Het voelt alsof er oude tijden herleven, ook met de huidige technische staf bij Vitesse. Samen willen we ervoor zorgen dat de supporters en de Arnhemmers zo trots mogelijk op de club zijn. Daar wil ik natuurlijk een mooie bijdrage aan leveren.”

Groeibriljant in Arnhem

Net als zijn vriend Pröpper kent Van Ginkel een schitterende geschiedenis bij Vitesse. Daar stapte hij op tienjarige leeftijd al binnen bij de academie. De Amersfoorter doorliep vervolgens alle jeugdelftallen, ontpopte zich tot jeugdinternational en vierde in april 2010 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie. Het was de start van veel moois. Van Ginkel bleek een groeibriljant en werd zo steeds belangrijker voor Vitesse. Uiteindelijk noteerde de middenvelder in Arnhem 111 officiële wedstrijden (waarvan vier in Europa) en 23 doelpunten. Voordat hij in de zomer van 2013 een prachtige transfer naar Chelsea maakte, mocht hij de Johan Cruijff Prijs voor Nederlands Talent van het Jaar in ontvangst nemen. Bovendien debuteerde Van Ginkel als Vitessenaar in het Nederlands elftal.

In zijn negenenhalf jaar buiten Arnhem droeg Van Ginkel de shirts van PSV, Chelsea, AC Milan, Stoke City en andermaal PSV. In Eindhoven won de middenvelder vijf prijzen, waaronder twee landskampioenschappen. Van Ginkel werkte in de Lichtstad onder meer samen met Phillip Cocu, Chris van der Weerden, Nicolas Isimat-Mirin en natuurlijk ook Pröpper.

Vitesse heet Van Ginkel van harte welkom (terug) en wenst hem veel succes op het oude nest.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: