24 juni 2022 In de media

Ook Thomas Buitink verlengt tot medio 2025 bij ‘zijn’ Vitesse

Thomas Buitink is al meer dan de helft van zijn leven verbonden aan Vitesse, maar heeft zijn verbintenis in Arnhem opnieuw met meerdere jaren verlengd. De 22-jarige aanvaller heeft voor twee seizoenen bijgetekend, waardoor hij nu tot de zomer van 2025 onder contract staat.

Buitink mag zich met recht een echte Vitessenaar en een kind van de club noemen. De Nijkerker stroomde in 2009 al (vanuit Veensche Boys) in bij de Vitesse Voetbal Academie en doorliep vervolgens de gehele jeugdopleiding in Arnhem. In januari 2016 tekende Buitink zijn eerste profcontract bij Vitesse, waar hij in februari 2018 zijn officiële debuut vierde tegen Feyenoord. Inmiddels behoort Buitink al tot de Club van Honderd (107 wedstrijden, zestien goals), is hij de jongste Vitessenaar ooit met een hattrick (tegen ADO Den Haag in maart 2019), heeft hij zijn eerste twee Europese doelpunten gemaakt en droeg de ijverige aanvaller ook het shirt van Jong Oranje.

Er zit weliswaar een korte uitleenbeurt bij PEC Zwolle bij, maar Buitink staat alweer voor zijn veertiende (!) seizoen bij Vitesse. “Deze club voelt echt als mijn thuis. Ik loop hier al jaren rond, maar draag het geel-zwarte shirt nog steeds met evenveel trots. Ik ben enorm van Vitesse gaan houden. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om te verlengen. Ik ben nog lang niet klaar bij Vitesse”, stelt Buitink. “Ik heb hier al ontzettend veel meegemaakt, samen met mijn teamgenoten, de staf en de supporters. Kijk alleen al naar afgelopen seizoen, met de Europese campagne. Ik heb bij Vitesse bovendien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Als voetballer, maar ook als mens. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog verder kan groeien. Van mij mag het nieuwe seizoen snel beginnen.”

Ook technisch directeur Benjamin Schmedes vindt dat Vitesse en Buitink uitstekend bij elkaar passen. “Thomas kent de club als zijn broekzak en bij Vitesse weten we ook precies wat we aan hem hebben. Met zijn wilskracht, clubliefde en doelgerichtheid is Thomas altijd van waarde voor het team. We geloven erin dat hij alleen nog maar belangrijker zal worden voor Vitesse, omdat er nog genoeg progressie in zit”, aldus Schmedes.

Met zijn contractverlenging volgt Buitink het voorbeeld van Million Manhoef, die afgelopen woensdag ook al tot medio 2025 bijtekende. Daarnaast tekende Marcus Steffen (2024, met optie) zijn eerste contract en werd met Carlens Arcus (2025) ook de eerste zomeraanwinst in huis gehaald. Schmedes: “Stuk voor stuk zijn dit ontwikkelingen waar wij meer dan tevreden over zijn. Tegelijkertijd willen we de komende periode in beweging blijven.”

Bron: / Foto's:

Hoofdsponsor: