27 oktober 2013 In de media

Ook Vitesse en Groningen morsen punten

Vitesse heeft verzuimd aan kop te komen in Eredivisie. De Arnhemmers gaven tegen FC Groningen een 2-0 voorsprong uit handen (2-2).
Zowel Vitesse als FC Groningen kon vanavond aan kop komen. De concurrentie liet punten liggen, waardoor in Arnhem de eerste plaats op het veld stond. Dat was in de openingsfase ook wel te zien. Beide teams begonnen voorzichtig. De thuisploeg hield de bal in de ploeg. Bij Vitesse begon Dan Mori in de basis voor de geschorste Jan-Arie van der Heijden.

Geen verrassing
Het eerste gevaar kwam van de voet van Lucas Piazon. De Braziliaan stoomde op en zag zijn schot gepareerd worden door Marco Bizot. De keeper van Groningen moest vaker in actie komen dan collega Piet Velthuizen. De doelman van Vitesse zag alleen Filip Kostic dreigend worden met twee schoten van afstand. De aanvallers van Vitesse lieten zich meer zien in de GelreDome.

Renato Ibarra en Christian Atsu zorgden voor veel dreiging vanaf de flanken. Daarbij werd Bizot enkele keren getest door de buitenspelers. Na ruim een half uur spelen kwam Vitesse aan de leiding. Een corner van Piazon werd door Mike Havenaar bij de tweede paal binnen gekopt. De voorsprong was niet geheel verrassend gezien de verhoudingen op het veld. Ibarra kon voor rust de score nog verder uitbouwen, maar Bizot hield Groningen op de been.

Aluminium
Dat deed hij ook vlak na rust. Piazon snelde iedereen voorbij aan de linkerflank, waarna zijn schot door Bizot onschadelijk werd gemaakt. In de rebound schoot Ibarra op de voeten van de keeper van Groningen. Kort daarna kreeg Bizot hulp van de lat. Marko Vejinovic haalde van buiten de zestienmeter uit, maar raakt het aluminium. Met de schoten gaf Vitesse nogmaals het signaal af dat ze vanavond de koppositie wilde pakken.
 

Groningen mocht daar ook nog op hopen. Ook omdat na ruim een uur spelen een vrije trap van Piazon via de kruising weer op de lat stuiterde. Groningen kende wat geluk, maar zelf ook pech. Tjaronn Chery zag bij een spaarzame uitval zijn schot via de paal weer het veld in stuiteren. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd te worden beslist. Davy Pröpper pikte een afgeslagen bal net buiten de zestien op en schoot de bal hard langs Bizot: 2-0.

Hectisch slot
Groningen legde zich niet neer bij een nederlaag en kwam zelfs terug tot 2-1. Guram Kashia werd geklopt door invaller Richairo Zivkovic, waarna de aanvaller Velthuizen passeerde. De keeper had in de tweede helft niet veel te doen, maar zag kort na zijn eerste tegengoal ook de tweede binnenvallen. Chery schoof de bal van een meter of twaalf langs Velthuizen, die kansloos was.

Vitesse ging na de 2-2 nog met man en macht op zoek naar de winst. De GelreDome schreeuwde om een strafschop toen Ibarra werd gevloerd door Giliano Wijnaldum, maar volgens scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistent was het geen overtreding. Vitesse houdt daardoor de grootste kater over aan het gelijkspel.

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: