14 december 2016 In de media

Ook Vitesse zet een streep door discriminatie

Samen met voetballend Nederland en minister Asscher, trapt ook Vitesse vandaag officieel de campagne af die een streep zet door discriminatie.
Door een koppeling te maken tussen de campagne van de rijksoverheid en de verbindende kracht van voetbal kunnen we een eensgezinde positieve en krachtige boodschap afgeven vanuit het gehele voetbal; Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie.

Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen gewoon genieten van een potje voetballen of een mooie wedstrijd bezoeken, ongeacht dat je huidskleur, religie of seksuele voorkeur er toe doet. Voetbal is van iedereen en voor iedereen.

We hebben 7 miljoen voetballiefhebbers in Nederland. Een uniek verbindend netwerk van mensen met verschillende achtergronden. Ze hebben allemaal één passie; voetbal. Maar voetbal is een afspiegeling van de maatschappij. Helaas wordt het voetbal daarom nu en dan geconfronteerd met maatschappelijke spanningen, zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis in het voetbal. We vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur, zich welkom blijft voelen in het voetbal.

Een initiatief van het hele voetbal
Daarom voeren we samen met voetbalfans, spelers, clubs en de overheid de campagne ‘Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie’. Komende dagen geven we samen met de gehele voetbalwereld een positieve boodschap af. Een boodschap gericht aan alle voetballiefhebbers die het zat zijn geassocieerd te worden met kwetsende en discriminerende acties in het voetbal. Samen spreken we ons uit en zetten we een streep door discriminatie.

Zet zelf ook een streep door discriminatie
Samen met alle voetballiefhebbers willen we een positieve boodschap afgeven en ons uitspreken door een streep te zetten door discriminatie. Ga daarom naar knvb.nl/discriminatie en zet ook online een streep door discriminatie.

#zeteenstreep
Op deze website gaat vanaf woensdag 14 december de teller lopen die bijhoudt hoeveel mensen dat gedaan hebben. Verschillende clubmensen, waaronder onze eigen Edward Sturing en Eloy Room, vanuit de Eredivisie en Jupiler League roepen alle voetballiefhebbers in een videoboodschap op om ook een streep door discriminatie te zetten.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: