18 augustus 2012 In de media

Ook Besiktas en Bursaspor azen op Theo Janssen

Ajax- speler Theo Janssen (31) staat in de belangstelling van de Turkse clubs Besiktas en Bursas­por.
De Arnhemse middenvelder heeft nog een contract tot medio 2013 bij de landskampioen uit Am­sterdam.

Janssen wil graag terug naar zijn oude club Vitesse, maar Ajax heeft nog steeds geen con­creet bod ontvangen vanuit Arn­hem.

Komst Theo Janssen is in gevaar

Vitesse heeft in de jacht op Theo Janssen (31) concurrentie gekregen vanuit Turkije. De Arn­hemmer kan een miljoenencon­tract tekenen bij Besiktas en Bur­saspor, terwijl Ajax nog steeds wacht op actie vanuit Arnhem.

Komt Theo Janssen deze zomer nou wel of niet terug naar Vitesse? Die vraag houdt de voetballiefhebbers in Arnhem al weken bezig, sinds be­kend werd dat Vitesse bij Ajax’ technisch directeur Marc Over­mars heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden de middenvelder terug te halen naar de club waar hij opgroeide.

Dat er zo weinig schot in de zaak zit is opmerkelijk, gezien het feit dat alle betrokken partijen direct of indirect hebben aangegeven dat ze de transfer wel zien zitten. Vi­tesse- trainer Fred Rutten repte zelfs van ‘een wens’ die hij bij de clubleiding heeft neergelegd en een maand geleden zat Janssen al persoonlijk om de tafel met Vites­se- eigenaar Merab Jordania.

Afgelopen zondag, tijdens de com­petitie- ouverture tegen AZ, werd bovendien duidelijk dat de routi­nier geen toekomst heeft bij Ajax. Trainer Frank de Boer passeerde Janssen voor het duel met AZ en verklaarde dat de speler al met zijn hoofd bij Vitesse zou zijn. De Boer gaf de voorkeur aan spelers met wie hij dit seizoen wel zeker ver­der zal gaan. Een alleszeggend sig­naal.

De situatie van Janssen bij Ajax krijgt steeds meer een onwerkbaar karakter. Bronnen van De Gelder­lander bevestigen dat de voetballer al in het begin van de voorberei­ding van De Boer te horen heeft gekregen dat Ajax hem niet tegen­houdt, mocht Janssen terug kun­nen naar Vitesse. In eerste instan­tie zou zelfs sprake zijn van een transfervrije status. Een basis­plaats voor Janssen is dit seizoen bij De Boer allesbehalve zeker en op die manier zou Ajax de relatief hoge salariskosten van een bankzit­ter besparen.

Naar verluidt vraagt Ajax momen­teel ongeveer een half miljoen eu­ro voor Janssen, die nog een sei­zoen onder contract staat. Vitesse is op de hoogte van dat bedrag, maar heeft nog geen actie onder­nomen. Hoe langer de Arnhemse club wacht, hoe groter de kans dat Janssen voor de zekerheid van een andere optie kiest. In Turkije kan hij veel geld verdienen.

Vitesse weet de hoogte van de afkoopsom, maar heeft geen actie ondernomen

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: