31 januari 2011 In de media

Ook Vitesse-spits Pröpper mag niet naar Ajax vertrekken

In de zoektocht naar een aanvallende versterking heeft Ajax ook te maken gekregen met een veto vanuit Arnhem. Vitesse heeft een bod op Davy Pröpper afgewezen.

Ajax verlegde de aandacht maandagavond van Bas Dost (SC Heerenveen) naar Pröpper. Dost verloor de arbitragezaak die hij aanspande tegen de Friese club, waardoor Ajax gedwongen is zeker zes miljoen voor een eventuele overgang op tafel te leggen.

Ook Pröpper is dus niet de oplossing voor de Amsterdammers. De negentienjarige aanvaller was in negentien competitieduels dit seizoen drie keer trefzeker. Vorig seizoen maakte het talent zijn debuut en maakte hij elf keer zijn opwachting in de hoofdmacht van Vitesse.


Vertrek Davy Pröpper onbespreekbaar 

Vitesse laat Davy Pröpper niet vertrekken uit Arnhem. Maandagamiddag informeerde Ajax naar de talentvolle middenvelder.

Voor Vitesse is een vertrek onbespreekbaar en zoals bekend zijn beide partijen in onderhandeling over het openbreken van zijn contract. Dit heeft Vitesse de Amsterdammers laten weten.


Vitesse poeiert Ajax af en houdt Pröpper 
 
Vitesse heeft Ajax een ‘onbespreekbaar’ als antwoord gegeven op de vraag of talent Davy Pröpper aan de Amsterdammers kan worden verkocht. 

Vitesse is maandagmiddag benaderd door Ajax, dat de talentvolle jeugdinternational Davy Pröpper wil overnemen. De Arnhemse club laat weten een vertrek van de 19-jarige Arnhemmer onbespreekbaar te vinden.

Vitesse en Pröpper onderhandelen al enige tijd over een nieuw contract. De Arnhemmer, geselcteerd voor Jong Oranje, is op dit moment geen basisspeler bij trainer Albert Ferrer, die uit Barcelona een ander talent haalde voor zijn positie, Marti Riverola.


Ajax vangt bot bij Pröpper 

Ajax heeft een vruchteloze poging ondernomen om Davy Pröpper (19) vast te leggen. De speler van Jong Oranje, die bij Vitesse verpietert op de bank, stond welwillend tegenover een overstap naar de Amsterdam ArenA, maar Vitesse stak daar een stokje voor. 

„Ajax heeft twee keer geboden. Eén keer per direct en één keer om hem komende zomer vast te leggen”, aldus algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse. „Maar er was gezien de hoogte van de bedragen geen enkele aanleiding om zelfs maar in gesprek te gaan.”

Pröpper is aan zijn tweede seizoen bij Vitesse 1 bezig. In december 2009 verlengde hij zijn contract tot de zomer van 2013. „Davy is gevleid”, zegt zijn zaakwaarnemer Louis Laros. „Maar het is aan de clubs om eruit te komen. Ajax zegt hem interessant te blijven vinden.”

VI / Vitesse.nl / De Gelderlander/Telegraaf

Hoofdsponsor: