5 juni 2016 In de media

Oost-tribune wordt Charly Bosveld-tribune (Oost)

De tribunes en businessclub-ruimte in GelreDome hebben allemaal een naam kregen van prominente oud Vitesse-spelers.
Zondag werd voorafgaand aan de wedstrijd van de Vitesse Legends de naam van de Oost-tribune bekend gemaakt: Charly Bosveld-tribune (Oost). Edward Sturing en Paul Koster onthulden, in het bijzijn van familie Bosveld, zondagmiddag de naam.
 
Paul Koster, voorzitter van Supportersvereniging Vitesse, vertelt over de naamgeving: “Vanuit de supportersvereniging hebben we dit initiatief jaren geleden geopperd. Wij zijn blij dat de club dit omarmt heeft. Het past goed bij het beleid om meer geel-zwart in Arnhem en in het stadion te krijgen. Het draagt bij aan de beleving en op deze manier krijgen de Vitesse-iconen de eer die hen toekomt.“
 
Op voordracht van de Supportersvereniging Vitesse gingen, naast de Theo Bos-tribune (Zuid), komend seizoen ook de overige drie tribunes en de businessclub-ruimte in GelreDome een naam dragen. Alle seizoenkaarthouders konden stemmen op de naamgeving van de Oost-tribune terwijl leden van de businessclub konden stemmen op de Galaxy. Voor de Oost-tribune kon er worden gekozen uit de spelers Charly Bosveld, John van den Brom, Dejan Curovic, Hofs (Ben en Nicky) en Nikos Machlas.
 
Alle personen hebben een roemrijk verleden bij Vitesse en maken onderdeel uit van het Elftal van de Eeuw. Wellicht is het opvallend dat Theo Janssen in het rijtje ontbreekt. Hij heeft echter aangegeven nog vele jaren voor Vitesse te willen werken en het nog te vroeg te vinden voor een eventuele vernoeming.
 
Over Charly Bosveld
Henk ‘Charly’ Bosveld voetbalde in zijn loopbaan voor SC Enschede, Sparta en in totaal zeven seizoenen bij Vitesse. Daarnaast speelde hij twee interlands voor het Nederlands Elftal. Hij kreeg zijn bijnaam 'Charly' bij SC Enschede vanwege zijn manier van lopen wat deed denken aan Charley Chaplin. Hij maakte tijdens zijn Vitesse-carrière 72 doelpunten. Met zijn fenomenale linkerbeen speelde Bosveld als vedette op het Arnhemse middenveld. Na zijn carrière was hij eigenaar van een sportzaak in Arnhem en actief als hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Ook was hij in dienst bij Vitesse als technisch adviseur. Bosveld overleed op 6 augustus 1998 op 57-jarige leeftijd. Eind 1999 werd hij door supporters verkozen tot Vitesse-speler van de twintigste eeuw. 
 
Naamgeving vanaf seizoen 2016|2017
Theo Bos-tribune (Zuid)
Charly Bosveld-tribune (Oost)
Edward Sturing-tribune (Noord)
Just Göbel-tribune (West)
Toon Huiberts-businessruimte (Galaxy)
 

Vitesse – SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: