5 juni 2021 In de media

Oosting sprak met De Graafschap maar kiest voor RKC

Assistent trainer Joseph Oosting van Vitesse maakt waarschijnlijk de stap naar het hoofdtrainerschap in de eredivisie. De Emmenaar sprak met eerste divisionist De Graafschap, maar gaat voor RKC Waalwijk kiezen.

De Graafschap sprak met Joseph Oosting (49). “We hebben een positief gesprek gevoerd met Oosting”, aldus De Graafschap-voorzitter Martin Mos tegen de Gelderlander. “Maar toen kwam RKC Waalwijk er tussendoor. Dat was jammer.”

Oosting lijkt dus voor het hoogste niveau van het betaalde voetbal te kiezen. RKC Waalwijk en hij zijn in een vergevorderd stadium van besprekingen, maar zal nog tot een akkoord met Vitesse moeten komen. Hij heeft nog een doorlopend contract tot 2022 en Vitesse betaalde het afgelopen seizoen zijn Cursus Coach Betaald Voetbal opleiding.

Toch lijkt het vertrek van Oosting en kwestie van tijd. Vitesse en technisch directeur Johannes Spors gunnen hem de promotie naar het hoofdtrainerschap. “We hebben hem toestemming gegeven om met andere clubs te praten”, zegt Spors tegen Omroep Gelderland. “Hij heeft mij keurig gevraagd of hij in gesprek mocht. Joseph wil graag hoofd coach worden. De kans is wel vrij groot dat hij zal vertrekken inderdaad. Wij hebben respect voor zijn wensen en ambities.”

Neemt niet weg dat Vitesse een nieuwe trainer met de hoogste licentie in het betaalde voetbal op zal moeten leiden en een vergoeding voor het doorlopende contract van Oosting wil ontvangen.

Joseph Oosting staat al sinds 2017 onder contract bij Vitesse. Als trainer van de beloften werd hij kampioen van de derde divisie. De Emmenaar was enkele maanden assistent-trainer van Edward Sturing na het ontslag van Henk Fraser in 2018. Het duo leidde Vitesse naar Europees voetbal met aanvallend voetbal.

Twee jaar later was Oosting een aantal weken interim-coach toen Leonid Slutskiy eind 2019 vertrok bij Vitesse. Hij bleef ongeslagen gedurende het restant van de competitie.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: