15 december 2018 In de media

Oosting: ‘ook HHC heeft zwakheden’

Jong Vitesse sluit het jaar af met een uitwedstrijd bij HHC Hardenberg. De beloften zegevierden vorige week met 2-1 over SVV Scheveningen en reizen vol vertrouwen af naar Overijssel. Trainer Joseph Oosting en verdediger Boyd Lucassen blikken in gesprek met Vitesse TV vooruit op dit duel.
Oosting is blij met de driepunter vs Scheveningen, dat nog wel op voorsprong kwam in Arnhem. “Ondanks dat we slecht beginnen, trekken we die wedstrijd alsnog naar ons toe. Dat geeft een prettig gevoel en laat zien op welk niveau we acteren. Ik vond het geen beste wedstrijd, van beide kanten niet. Maar we zijn uiteraard enorm blij met de overwinning.”

Belangrijk
Lucassen deelt de mening van zijn oefenmeester. “Het was een belangrijke overwinning. Dus dat was fijn. Na die vroege tegengoal was ik lichtelijk gefrustreerd, maar gelukkig hebben we ons goed kunnen herpakken”, vult Lucassen aan.

Eigen spel
HHC speelde haar laatste twee wedstrijden gelijk en bezet de zevende plaats op de ranglijst. “Het is een geroutineerd elftal met heel veel ex-profvoetballers. Ze hebben veel ervaring en als ze de kans krijgen om te voetballen is het een goed voetballende ploeg. Maar ook zij hebben zwakheden. Daar kijken we naar. Wij willen altijd ons eigen spel spelen en laten zien dat we meekunnen in de top van de Tweede Divisie”, vervolgt Oosting, die een verleden heeft als trainer in Hardenberg.

Jong Almere City
Jong Vitesse wil afstand nemen van concurrent Jong Almere City. “Als we van HHC Hardenberg winnen doen we goede zaken. Dan lopen we in op de ploegen voor ons en komt onze directe concurrent Jong Almere City in ieder geval niet dichterbij ons. Het is een belangrijke wedstrijd”, besluit Lucassen.

Op Sportpark De Boshoek wordt er zaterdagmiddag om 15.30 uur afgetrapt. Op zaterdag 12 januari 2019 hervat Jong Vitesse de competitie met een thuiswedstrijd vs Excelsior Maassluis (aanvang 18.00 uur).
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: