3 december 2019 In de media

Oosting: ‘Vitesse is heel hard toe aan een overwinning. Dat heeft prioriteit’

Joseph Oosting ging dinsdagmorgen als hoofdtrainer van Vitesse aan de slag. Hij krijgt van de KNVB vier weken dispensatie aangezien hij niet beschikt over het diploma coach betaald voetbal.
Vitesse heeft de doelstelling dat er per 1 januari een nieuwe trainer voor de selectie staat. Vitesse hervat dan het Eredivisie-seizoen met een trainingskamp in Portugal.

Joseph Oosting: "Ik zag dit niet aankomen. Edward Sturing was de eerste kandidaat. Nadat hij besloten had het niet te doen, zijn ze bij mij uitgekomen."

"Ik voel me verplicht de club te helpen. We verkeren in een crisis. Daar moeten we zo snel mogelijk uit. Ik zie dan wel hoe lang ik als interim fungeer. Dat kan twee weken zijn. Drie weken of vier weken.”

Oosting volgt Leonid Slutskiy op. De Rus is na vijf nederlagen op rij vertrokken. Zijn opdracht is duidelijk: rust brengen en Vitesse uit de crisis halen.

De nieuwe trainer gaat niet heel veel veranderen. Daar is de tijd te kort voor. "Over de speelstijl kan ik niet veel zeggen. We gaan dit allemaal samen met de staf bespreken. Uiteindelijk moeten we samen een strijdplan neerleggen. Vitesse is heel hard toe aan een overwinning. Dat heeft prioriteit.”

Oosting begint zijn klus zondag meteen met klus van formaat. Om 12.15 uur wacht het Feyenoord van interim-trainer Dick Advocaat in GelreDome. Ook een team dat nog niet bepaald kan overtuigen gedurende deze competitie.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: