19 januari 2019 In de media

Oosting:’het is nu aan de mannen’

Jong Vitesse neemt het zondag 20 januari op tegen Jong Sparta Rotterdam. Een zeer belangrijk onderling duel tussen twee beloftenteams. Trainer Joseph Oosting en verdediger Ozgur Aktas blikken in gesprek met Vitesse TV vooruit op deze wedstrijd.
Vorig weekend verloor Jong Vitesse de eerste wedstrijd na de winterstop. Op de trainingsaccommodatie op Papendal was Excelsior Maassluis met 1-3 te sterk. De Spartanen moesten in hun tegenstander ook hun meerdere erkennen. Tegen De Treffers verscheen een er, net als in Arnhem, een 1-3 stand op het scorebord. Beide ploegen gaan dit weekend dus op zoek naar de eerste punten van 2019.

Daarnaast kent dit duel nog een ander belang. Hoewel het beloftenteam van Joseph Oosting op een tiende plaats staat, is het nog zeker niet veilig. Dit vanwege een bijzondere degradatieregeling die dit seizoen in de Tweede Divisie van kracht is. De KNVB heeft namelijk besloten dat er maximaal twee beloftenteams in de Tweede Divisie mogen uitkomen waardoor er minimaal één beloftenploeg degradeert naar de Derde Divisie. Momenteel zijn Jong Sparta Rotterdam, Jong Vitesse en Jong Almere City FC dus in een onderlinge strijd verwikkeld tegen degradatie. Bovendien kan het nog moeilijker worden. In de Derde Divisie zondag draait Jong FC Volendam een prima seizoen. Mochten zij aan het einde van het seizoen promoveren naar de Tweede Divisie, degraderen er zelfs twee belofteteams uit de Tweede Divisie.

Het gat tussen Jong Sparta Rotterdam en Jong Vitesse bedraagt acht punten. Het wordt dus een behoorlijke klus voor de Arnhemmers om het gat te dichten. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Oosting: "De kwaliteiten van beide ploegen liggen dicht bij elkaar. Het is nu aan onze mannen om te winnen en dat kan wel eens gebeuren door een individuele actie of mooie aanval." 

De spannende strijd vs de Rotterdammers start zondag om 14.30 uur in Rotterdam.
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: