14 maart 2019 In de media

Oosting: ‘Dit niveau wekelijks laten zien’

Jong Vitesse ontvangt zaterdag FC Lienden. Om 15.30 uur gaat het balletje rollen op Papendal. Samen met trainer Joseph Oosting en verdediger Mats Grotenbreg blikt Vitesse TV vooruit op dit duel.
Jong Vitesse boekte afgelopen weekend een mooi resultaat op bezoek bij Spakenburg. De Arnhemmers namen drie punten mee naar huis door met 0-2 te winnen op Sportpark De Westmaat. “Aan de bal deden we het vooral de eerste helft goed. We waren heer en meester, creëerde veel kansen en hadden meer goals moeten maken dan dat we nu gedaan hebben”, zegt Oosting.

Revanche
De geel-zwarten hadden iets recht te zetten tegen Spakenburg, want de thuiswedstrijd werd toentertijd nipt verloren. Grotenbreg: “Dit was een prima overwinning tegen zo’n grote club. We wisten van tevoren dat het een pittige wedstrijd ging worden, maar we hebben goed spel op de mat gelegd en onze revanche genomen.” Oosting was tevreden met het resultaat, desondanks zag hij wel dat zijn ploeg in de loop van het duel wat verslapte. “Ik vond het verschil in de tweede helft wel groot. We moeten ervoor zorgen dat we het niveau dat we voor rust aantikte langer volhouden.”

Voortborduren
De krachtmeting tegen Spakenburg heeft het team duidelijk motivatie gegeven om het vertoonde spel wekelijks te vertonen. “Wij moeten instaat zijn om iedere week te voetballen zoals we dat afgelopen zaterdag deden. Deze lijn moeten we met zijn allen doortrekken, dat moet je als ploeg op kunnen brengen”, vindt Oosting. Dinsdag speelde Jong Vitesse een oefenwedstrijd die ze winnend afsloten tegen het Japanse Keio University Tokyo. De eindstand na het laatste fluitsignaal was 4-0 in het voordeel van de Vitessenaren. “Interessant om tegen een club te spelen met een andere cultuur en speelstijl dan wij, het was vooral een mooie ervaring voor de jongens”, aldus Oosting. Grotenbreg vindt het vooral fijn om op deze manier in het ritme te blijven. “Het is goed voor je conditie om een keer doordeweeks een wedstrijd te spelen.”

Wispelturig 
Hoewel FC Lienden dit seizoen minder draait, moet Jong Vitesse waken voor onderschatting. Oosting: “Het is een onberekenbare ploeg die veel wisselingen heeft gehad qua spelers, maar ze hebben het de laatste tijd weer aardig op de rit”. Grotenbreg weet dat ze zaterdag niet kunnen verslappen tegen de huidige nummer zestien van de competitie. “Ze zijn momenteel bezig aan een opmars, dus we mogen ze zeker niet onderschatten. FC Lienden heeft een uitstekende spits rondlopen en achterin hebben ze jongens met veel fysieke kracht, we moeten op onze hoede zijn.”  
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: