1 februari 2019 In de media

Oosting: ‘het wordt een lastige opgave’

Jong Vitesse gaat aankomende zaterdag op bezoek bij Jong Almere City. Om 15.30 uur wordt er afgetrapt in het Yanmar Stadion. Trainer Joseph Oosting en aanvaller Hicham Acheffay blikken vooruit op de wedstrijd.
Tegen VVSB heeft Jong Vitesse een duidelijk resultaat neergezet. Op Papendal werd de nummer laatst met 4-0 verslagen. Desondanks blijft Oosting kritisch op zijn talentvolle ploeg: “We hebben veel kansen gecreëerd, maar niet goed gevoetbald. Toch houd ik er een goed gevoel aan over als je met zo’n uitslag van het veld afstapt. De manier waarop we speelden kon nog beter. We waren niet comfortabel genoeg aan de bal”.

Gematigd tevreden 
Acheffay neemt, net als zijn trainer, geen genoegen met de grote cijfers. “We begonnen sterk aan de wedstrijd, maar de tweede helft verslapten we en gingen we mee in hun spelletje”. De winstpartij op VVSB geeft het team wel een boost. “Als je met vier doelpunten verschil wint geeft dat vertrouwen. Het zou mooi zijn als we weer zo’n resultaat kunnen neerzetten. Ook de vrije trap die ik erin schoot was een belangrijke treffer, zowel voor het team als voor mezelf”, vertelt de in Amsterdam geboren Acheffay. 

Voetballende tegenstander 
Oosting waarschuwt zijn ploeg voor Jong Almere City. “Ze spelen verzorgd voetbal en ze zijn organisatorisch sterk. Ze hebben een paar creatieve spelers, dus we moeten op onze hoede zijn”. Volgens Acheffay moet Jong Vitesse de aanstaande tegenstander niet onderschatten. “Jong Almere City kan goed voetballen. De plaats op de ranglijst zegt niks over hun voetballende kwaliteiten”. 

Vechten voor de punten
Jong Vitesse gaat in Almere voor de winst. Oosting: “We gaan natuurlijk voor het maximaal haalbare. Dat wordt nog een hele klus”. Acheffay sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. “Drie punten meenemen is ons doel. Daarbij moeten we nu proberen om twee helften goed te voetballen in plaats van één”.

Vitesse / foto’s SV & Vitesse

Hoofdsponsor: