22 maart 2019 In de media

Oosting: ‘onderschatting wordt niet getolereerd’

Jong Vitesse reist zaterdag af naar BVV Barendrecht. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal van het duel tegen de huidige nummer zeventien van de Tweede Divisie. Vitesse TV blikt samen met trainer Joseph Oosting en aanvaller Mike de Beer vooruit op deze wedstrijd.
Jong Vitesse won vorig weekend thuis met 4-2 van FC Lienden. Dankzij de overwinning en de nederlaag van concurrent Jong Sparta Rotterdam is de ploeg van Oosting momenteel het hoogste geklasseerde Jong-team op de ranglijst. “Mooi dat we boven Jong Sparta staan, maar er moeten nog negen wedstrijden worden gevoetbald. Op dit moment hebben we er dus niks aan”, aldus Oosting. 

Tevreden doch kritisch
Ondanks dat de Vitessenaren met drie punten van het veld stapten, was Oosting niet geheel content met het spel van zijn equipe: “Ik ben tevreden over het resultaat, maar het vertoonde spel kon veel beter. Het was de bedoeling dat we de lijn zouden doortrekken vanuit het duel tegen Spakenburg, maar we gingen mee in het spel van FC Lienden. We moeten constanter worden in onze speelwijze.” Hoewel Jong Vitesse vier keer scoorde tegen de huidige nummer zestien, hadden ze volgens De Beer een aantal doelpunten meer mogen maken: “We konden meer goals maken, maar het resultaat was prima. Ik ben blij met drie punten, nu door naar de volgende wedstrijd”. 

Zelfde verwachtingen
De laatste ontmoeting tegen BVV Barendrecht eindigde niet zoals gehoopt. “Thuis hebben we terecht van ze verloren. Destijds verloren we op basis van passie en strijd. Ik denk dat we daar eenzelfde wedstrijd kunnen verwachten. Wij moeten alles geven, anders krijgen we het opnieuw zwaar.” De twintigjarige aanvaller heeft zin om revanche te nemen op de Barendrechtenaren. “Als we ons eigen spel spelen heb ik vertrouwen in een goede afloop. We moeten dan wel beter aan de wedstrijd beginnen dan dat we deden tegen FC Lienden.”

Niet onderschatten
Oosting weet hoe de aankomende tegenstander bestreden moet worden. “We moeten vooruit voetballen, veel tussen de linies komen en zorgen dat er genoeg beweging is. Doen we dit niet, dan krijgen we het heel lastig.” De ploeg van Jack van den Berg maakt een lastige fase door en pakte na de winterstop slechts vier punten. “Er is geen sprake van onderschatting bij mij, de staf en de spelers. Dat accepteer ik niet.”

 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: