22 september 2016 In de media

Op zoek naar het beste voetballertje in Arnhem

Gespannen koppies voor GelreDome. Wie worden de beste voetballertjes van Gelderland? Woensdag zijn er in Arnhem opnamen gemaakt voor het nieuwe televisieprogramma The Scouts. De winnaars van de talentenjacht mogen stage lopen bij Vitesse.
Circa 9.000 kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar hebben zich via de website of Facebook aangemeld voor de talentenjacht van Veronica.

Filmpje 
Zij konden een cv sturen of een filmpje van zichzelf uploaden. „We hebben een selectie gemaakt. De beste honderd Gelderse kinderen mogen live hun kunsten vertonen. We doen het in samenwerking met tien eredivisieclubs”, vertelt producent David Denneboom.

Talentjes 
The Scouts maakte al eerder opnamen bij Sparta Rotterdam, woensdag was Vitesse aan de beurt. De vaste juryleden Regi Blinker (ex-Feyenoord) en Tarik Oulida (ex-Ajax) kregen versterking van Marc van Hintum (hoofd scouting Vitesse), Tim Cornelisse (ex-Vitesse en FC Utrecht) en Edwin Petersen (Hoofd Voetbal Academie Vitesse). „Een leuk initiatief. Wij zien het vooral als promotie van onze club. Wie weet levert het nog een talentje op. Ik heb vandaag best leuke spelertjes gezien”, vertelt Toon Hartemink, hoofd jeugdscouting van Vitesse.

Vijf afleveringen 
Een talentenjacht voor voetballers op de Nederlandse televisie, dat bestond nog niet. „Dat is best vreemd. Wij zijn een echt voetballand. Wij zijn in een gat gesprongen”, aldus Denneboom. In Arnhem zijn vijf afleveringen van The Scouts opgenomen. Ze worden van 17 tot en met 21 oktober uitgezonden op Veronica. De eerste aflevering is al op 10 oktober.

Het programma wordt dagelijks uitgezonden en begint om 18.00 uur.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: