23 juni 2021 In de media

Openda blijft bij Vitesse

Loïs Openda is ook komend seizoen in het shirt van Vitesse te zien. De 21-jarige Belg wordt voor een tweede seizoen gehuurd van Club Brugge.

In zijn eerste seizoen in Arnhem scoorde de aanvaller 13 doelpunten (10 competitie en 3 beker) en zorgde voor 5 assists. Belangrijk waren onder meer zijn winnende treffer in de kwartfinale van de KNVB Beker (Excelsior 0-1), de bekerfinale tegen Ajax en de 2-1 thuis tegen PSV. Het betekende de eerste overwinning van de Arnhemmers in GelreDome op de Eindhovenaren.

Loïs Openda: “Ik kijk er naar uit om nog een seizoen voor Vitesse te spelen. Mijn eerste jaar, waarin we Europees voetbal behaalden, is heel goed bevallen. Dan is het extra mooi om ook met Vitesse uit te komen in de Conference League. Daarnaast willen we natuurlijk weer een goed seizoen in de competitie draaien.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Loïs heeft zich in zijn eerste jaar niet alleen prima ontwikkeld, maar is ook belangrijk geweest voor de ploeg. Zowel Loïs als Vitesse wilden graag nog een jaar langer met elkaar door. Een mooie basis voor een tweede seizoen waarin hij zich weer mag laten zien. Ook dank aan Club Brugge voor het mogelijk maken van de huurperiode na prettige onderhandelingen.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: