9 april 2021 In de media

Openda: ‘Ik zoek de grenzen op, ik wil altijd winnen’

Loïs Openda kent dit seizoen zijn grote doorbraak bij Vitesse. De Arnhemmers huren de Belgisch jeugdinternational van Club Brugge en beleven vooralsnog veel plezier aan de aanvaller, die niet vies is van een beetje theater op het veld.

“Ik vind de Nederlandse competitie heel erg leuk. In België denken ze in verdedigen. In de Eredivisie zoeken ze het avontuur. Van Ajax tot ADO Den Haag en alles daar tussenin. Dat is toch het echte voetbal”, begint Openda in gesprek met De Gelderlander.

De aanvaller krijgt af en toe het verwijt dat hij veel te makkelijk naar het gras gaat. Bij een lichte aanraking schreeuwt hij het uit. Het hoort bij het spelletje, vindt Openda. “Voetbal is theater. Maar ik krijg als aanvaller echt stevige tikken. Of van die vervelende trappen, dat de noppen langs de enkel schuren. Dat voel ik wel degelijk. Een vrije trap is een vrije trap. Maar ik zoek ook de grenzen op. Ik wil altijd winnen.”

Openda is jeugdinternational van België, maar kan in de toekomst ook voor Congo, Marokko of Portugal kiezen. “En dan hebben we nog familie in Frankrijk”, lacht de aanvaller het uit. “Voorlopig ben ik volbloed Belg.”

Lois Openda heeft het naar zijn zin in Arnhem. “Ik sta nu op tien goals bij Vitesse, inclusief de beker. Dat stemt me redelijk tevreden. Bij Club sta ik op 53 wedstrijden. Maar vooral als invaller. Ik ben bij Vitesse ontegenzeggelijk een betere spits geworden.”

En hij is nog niet klaar. ,,Vitesse kan een toppositie afdwingen in de eredivisie. En dan is er de KNVB-beker. Een prijs pakken, dat is voor mij uit persoonlijke eerzucht enorm belangrijk. Het kampioenschap met Club Brugge telt niet echt mee. Wij zijn met Vitesse nu zo ver gekomen. Dan moeten we ook oogsten. Ik geniet bij deze club. In de zomer keer ik terug naar Brugge. Maar ik sta echt wel open voor een tweede huurperiode in Arnhem. Waarom niet? Hier wordt leuk, aanvallend voetbal gespeeld. Ik kan me hier heerlijk uitleven. Vallen en opstaan. Dit is een mooi theater.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: