26 juni 2021 In de media

Openda kon naar Charleroi maar koos voor Vitesse

Club Brugge dacht lang aan een definitief vertrek van Loïs Openda, maar Blauw-Zwart verlengde het contract van de 21-jarige aanvaller tot medio 2024. Komend seizoen komt hij op huurbasis opnieuw uit voor Vitesse, al zal vooral Sporting Charleroi daarom malen.

Het Laatste Nieuws weet namelijk dat Charleroi graag Openda in huis wilde halen. De Carolo’s zagen in de Club Brugge-aanvaller de ideale versterking, zeker omdat het met Saido Berahino en Kaveh Rezaei twee spitsen zag vertrekken. Ondanks een charmeoffensief van Charleroi verkoos Openda een terugkeer naar de Eredivisie.

Bij Vitesse kende Openda een sterk seizoen. Zijn team schopte het tot de bekerfinale én wist een Europees ticket te pakken. Het aandeel van de gehuurde Club Brugge-spits was met tien doelpunten en vier assists zeker niet min. Het komende seizoen hoopt Openda dan ook te bevestigen bij de Nederlandse subtopper.

Loïs Openda ontving van de Supportersvereniging Vitesse de traditionele spelersfoto tijdens het afscheid aan het einde van het vorige seizoen. Die mag dus nog minstens een seizoen opgeborgen worden.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: