11 december 2020 In de media

Openda zocht naar speeltijd en die krijgt hij bij Vitesse

Loïs Openda besloot afgelopen zomer om tijdelijk afscheid te nemen van Club Brugge. De aanvaller ging aan de slag in Nederland, waar hij verhuurd wordt aan Vitesse. Een beslissing die hij zelf ook wou.

“Dat is in een goede verstandhouding gebeurd”, legt Openda uit bij Sport/Voetbalmagazine. “Toen ik tijdens de voorbereiding nog in Brugge was, hebben we goeie wedstrijden gespeeld, maar Club blijft Club. Er is veel concurrentie en ik wilde spelen”, zegt Openda.

Zijn speelkansen waren ook gering geworden bij Blauw-Zwart. “Mijn eerste seizoen, onder Ivan Leko, kreeg ik veel speelminuten (724 in 28 wedstrijden over heel het seizoen 2018/19), maar vorig jaar onder Philippe Clement werden dat er minder en minder (797 in 25 wedstrijden).”

Openda zocht dan ook naar speeltijd, die hij nu krijgt bij Vitesse. “Op mijn twintigste wilde ik dat mijn derde profseizoen het seizoen zou zijn waarin ik volwaardig titularis werd. En ik denk niet dat ik daarin dit seizoen bij Club Brugge zou geslaagd zijn”, besluit Openda.

Openda speelde inmiddels elf partijen voor Vitesse. Daarin was de aanvaller goed voor vijf doelpunten en één assist.

Bron: Voetbalprimeur BE / Foto's: SV

Hoofdsponsor: