15 juli 2019 In de media

Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo op shirt Vitesse

Het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo prijken dit seizoen als hoofdsponsoren op de shirts van Vitesse, onder het motto ‘een dagje uit in Arnhem’.
Het Openluchtmuseum zal op het thuistenue te zien zijn, Burgers' Zoo op het uitshirt. Dat maakte de Arnhemmers maandag bekend tijdens een speciale presentatie aan de Rijnkade bij Airborne at the Bridge. 

Trots
'Hier zijn we echt enorm trots op', zegt commercieel directeur Olivier Smit van Vitesse. 'We stralen hiermee uit de trots van de regio en de trots van de stad te zijn.' Onder de naam van de sponsoren staat de slogan 'een dagje uit in Arnhem' om de stad te promoten. 

Vitesse speelt de komende vier seizoenen in de shirts van fabrikant Nike, waarbij de club meer inspraak heeft gekregen in de samenstelling van de wedstrijdtenues.

Uitshirt in Airborne-stijl
Het uitshirt van Vitesse zal volledig in Airborne-stijl zijn, speciaal voor de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem volgend jaar. Het tenue, in de airbornekleuren paars en blauw, vertelt het verhaal van de airborne. Op het shirt staat onder meer de John Frostbrug, parachutisten en de tekst 'Lest we forget'. Ook heeft het een unieke nummering op de achterzijde. 

Sinds 2007 eert Vitesse jaarlijks de veteranen rondom de Airborne-wedstrijd, als eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek.

Nieuwe zoektocht
Vitesse moest noodgedwongen opnieuw op zoek naar een hoofdsponsor, omdat Droomparken ondanks een langere verbintenis de overstap maakte naar het shirt van Feyenoord. Daarvoor stond SWOOP één seizoen op het shirt.

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: