9 oktober 2022 In de media

Opgeleefd Fortuna drukt Vitesse dieper in problemen: Arnhemmers dik onder streep

De problemen van Vitesse stapelen zich steeds verder op. Phillip Cocu haalde tegen Fortuna Sittard flink de bezem door zijn elftal, maar toch werd er verloren van de Limburgers. Vitesse staat daardoor nu zelfs in de degradatiezone.

Het loopt al weken niet bij Vitesse en Cocu zag zijn eerste duel met FC Twente ook ruim verloren gaan. De coach besloot daardoor om in te grijpen: hij veranderde van systeem en koos voor flink wat andere namen in zijn formatie. Vitesse was vanaf de start van de wedstrijd iets dominanter, maar het was geen eenrichtingsverkeer tegen Fortuna.

Toch kwamen de Arnhemmers wel op voorsprong na ruim een half uur spelen. Bartosz Bialek werkte de bal binnen na een voorzet van Matus Bero. Vitesse kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Nog geen tien minuten later stond het namelijk weer gelijk, door een treffer van middenvelder Arianit Ferati.

In de tweede helft lukte het Vitesse ook niet om Fortuna uit de wedstrijd te spelen. Cocu zette een aantal wissels in, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe Fortuna op voorsprong kwam. Een mislukte omhaal van Burak Yilmaz kwam terecht bij invaller Rémy Vita, die de 1-2 wist te produceren.

Vitesse wist de achterstand niet meer te boven te komen, ondanks dat het nog de paal raakte. De zorgen van de Arnhemmers beginnen nu serieuze vormen aan te nemen. Vitesse staat nu op de zestiende plek, met evenveel punten als nummer zeventien FC Emmen en nummer achttien FC Volendam. Fortuna is door deze derde zege op rij juist bezig aan een opmars. De Limburgers bezetten nu de elfde plek.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: