14 mei 2019 In de media

Opnieuw een seizoen zonder de échte Gelderse Derby

Ook gedurende het seizoen 2019 – 2020 zal er geen Gelderse Derby van Vitesse tegen de Nijmegenaren plaatsvinden. Althans niet in de competitie.
De Nijmegen Eendracht Combinatie vond haar Waterloo in Waalwijk. Na een gelukkige winst in Nijmegen met 2-0 tegen RKC, werkten de Waalwijkers maandagavond de Nijmegenaren met verzorgd voetbal en drie goals in de eerste ronde van de promotie/degradatie Play Offs uit (3-0)

De supporterswebsite vitesse.org hield de laatste twee weken een poll onder haar bezoekers. Daarin gaven 47% van de Vitesse-supporters aan de Gelderse Derby weer graag terug te willen zien op de Eredivisie-speelkalender 2019-2020 door promotie van de Nijmegenaren via de Play Offs.

20% gaf aan het niets uit te maken. Van de stemmers zagen 33% de Zuiderburen nog graag minimaal een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie bivakkeren. En dat laatste gaat gebeuren.

De laatste clash tussen Arnhem en Nijmegen op het hoogste betaalde voetbal niveau vond gedurende seizoen 2016-2017 plaats. Vitesse won thuis in GelreDome met 2-1.

Voor de Zuiderburen blijft er altijd nog een uitstekend alternatief: Klik hier
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: