4 november 2017 In de media

Opnieuw strafzaak UEFA tegen ‘onsportief’ Vitesse

Vitesse ligt onder het vergrootglas bij de UEFA. De Europese voetbalbond stelt opnieuw een onderzoek in naar de Arnhemse club. Het gaat dit keer om de zes gele kaarten voor de eredivisionist in de donderdagse thuiswedstrijd tegen het Belgische Zulte Waregem.
Bekeken wordt of strafmaatregelen nodig zijn vanwege onsportief gedrag van de Gelderse formatie.

Vitesse wacht nu voor de tweede keer in korte tijd een UEFA-onderzoek. Naar aanleiding van de vijf gele kaarten én het afsteken van vuurwerk van supporters van de Arnhemse club tijdens de wedstrijd van twee weken geleden bij Zulte Waregem loopt ook al een strafzaak in Nyon. Die wordt donderdag 16 november behandeld.

Zes boekingen[Alexander Büttner krijgt de rode kaart voorgehouden in het duel met Zulte Waregem.]
Alexander Büttner krijgt de rode kaart voorgehouden in het duel met Zulte Waregem. © ANP Pro ShotsDeze kwestie komt overeen. Kreeg Vitesse in Vlaanderen volop kaarten van de Kroatische arbiter Ivan Bebek, afgelopen donderdag volgden zes boekingen van de Oekraïnse scheidsrechter Evgen Aranovskiy. Die stuurde Alexander Büttner zelfs weg met tweemaal geel (dus rood).

Vitesse wacht na die ontwikkelingen in GelreDome een standaardonderzoek van de UEFA. De overkoepelende bond toetst de regels van sportiviteit als er bij een wedstrijd onder Europese vlag ten minste vijf gele kaarten aan een club zijn uitgedeeld. De Arnhemse eredivisionist moet vrezen voor een (hoge) boete. Zeker omdat dit de tweede zaak in korte tijd betreft.

Voor Büttner heeft het tweeluik tegen Zulte Waregem ook gevolgen. Hij is geschorst voor het duel met Lazio Roma.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: