29 oktober 2016 In de media

Oprisping PSV voldoende voor overwinning

PSV is het uitduel met Vitesse zaterdag zonder averij doorgekomen. De Eindhovenaren zetten de Eredivisie-wedstrijd in Arnhem met 0-2 in winst om en herstelden zich daarmee van de eliminatie in het KNVB-bekertoernooi tegen Sparta Rotterdam.
PSV-coach Phillip Cocu gaf de ploeg die dinsdag pootje werd gelicht op Het Kasteel de kans zich te revancheren. Slechts één mutatie voerde de oefenmeester door en deze was ook nog eens noodgedwongen. Gastón Pereiro verving de geblesseerde Luciano Narsingh. Remko Pasveer loste in het doel opnieuw de nog steeds geblesseerde Jeroen Zoet af.

Vitesse beleefde een sterke openingsfase. De ploeg van Henk Fraser zette vroeg druk en bracht de PSV-verdediging daarmee enkele keren in verlegenheid. Vooral Sheran Yeini manifesteerde zich met gevaarlijke voorzetten. Vitesse had de pech dat PSV iets deed wat de afgelopen maanden zelden lukte: de eerste de beste kans verzilveren. Pereiro verraste keeper Eloy Room met een schot in de korte hoek nadat de Uruguayaan werd aangespeeld door Bart Ramselaar.

Als bij toverslag nam PSV de controle over. Vitesse kwam er behoudens enkele kansjes van Ricky van Wolfswinkel nauwelijks aan te pas. Zonder een reeks riante mogelijkheden te creëren, koesterde PSV een overwicht. Met lange periodes van balbezit werd de thuisploeg onder druk gezet. Vitesse had na ruim een half uur het geluk dat Pereiro zijn vizier niet op scherp had staan, anders was zijn voorlangs suizende schot in het doel beland.

Gastón Pereiro is PSV's clubtopscorer met vijf treffers.Vlak na de onderbreking grossierde Vitesse nog in balverlies, maar daarna rechtte de equipe van Fraser de rug. De Arnhemmers wonnen steeds meer duels en drongen PSV daarmee vanzelf naar achteren. Halverwege de tweede helft kropen de Eindhovenaren door het oog van de naald bij een schot van Milot Rashica dat de lat geselde. Bij PSV was op dat moment Florian Jozefzoon al in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Steven Bergwijn. Even later ruimde ook de aangeslagen Jetro Willems het veld voor Joshua Brenet.['PSV geeft weer teken van leven']'PSV geeft weer teken van leven'

PSV zorgde, gedwongen door het Vitesse-offensief, alleen nog maar bij uitbraken voor (sporadisch) gevaar. Naar verloop van tijd gingen de aanvalsgolven van de Arnhemmers liggen en bleef een 'vrouwen en kinderen eerst-fase' voor PSV uit. Diep in de blessuretijd maakte Pereiro er zelfs 0-2 van, door simpel binnen te tikken na een counter. De formatie van de jarige Cocu verkleinde met de overwinning de achterstand op koploper Feyenoord, dat zondag in De Kuip speelt tegen SC Heerenveen, tot vier punten. Vitesse bekleedt de zevende positie.

Zo bleef PSV ook bij het negentiende bezoek aan Gelredome in competitieverband ongeslagen. De laatste thuiszege van Vitesse op de 23-voudig landskampioen dateert nog steeds van 16 februari 1997 op Nieuw Monnikenhuize, toen Arco Jochemsen de beul van PSV was (1-0). Dinsdag alweer stuiten de Eindhovenaren in de Champions League op Bayern München, een duel dat plaatsvindt in het Philips Stadion. Vier dagen daarna fungeert PSV in de Eredivisie als gastheer van subtopper FC Twente.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: