3 oktober 2021 In de media

Oproep: gooi niet met bier in het stadion

Vitesse roept alle supporters voor het thuisduel met Feyenoord en alle daaropvolgende wedstrijden met klem op om niet met bier te gooien in het stadion. Dit is in toenemende mate een doorn in het oog van de club én veel medesupporters.

Het gooien van bier of andere voorwerpen vanaf de tribune kan voor vervelende en onveilige situaties op de tribunes en op het veld zorgen. Situaties waarmee spelers, clubs en medesupporters gedupeerd worden. Het kan zelfs leiden tot forse boetes (van duizenden euro’s) of staking van de wedstrijd.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de sfeer in het stadion goed en positief is en blijft. Het moge duidelijk zijn dat biergooien daar niet aan bijdraagt. Integendeel. We zullen het er allemaal toch ook over eens zijn dat bier te lekker is om weg te gooien?

Overige richtlijnen

  • Een negatief testbewijs (niet langer dan 24 uur voor de aftrap afgenomen), een vaccinatiebewijs (geldig vanaf 2 weken na de laatste prik) of een herstelbewijs (minder dan 6 maanden oud) is nog steeds vereist om het stadion te betreden.
  • Zorg ervoor dat je de QR-code in de CoronaCheck-app, een geldig identiteitsbewijs en je toegangskaart al voor de ingang bij de hand hebt. Om drukte bij de toegangspoorten te voorkomen vragen wij iedereen ook om ruim op tijd te komen.
  • Het is niet toegestaan om op de bordessen en trappen te staan. Wij vragen iedereen om deze plekken vrij te houden, zodat sancties voor de club voorkomen kunnen worden.
  • Alle stadions in Nederland, waaronder dus GelreDome, zijn rookvrij. Dat betekent dat roken in het stadion niet is toegestaan, ook niet onder aan de trappen.

Bijna anderhalf jaar lang hebben we het voetbal niet samen kunnen beleven. Laten we er daarom voor zorgen dat we allemaal weer optimaal kunnen genieten van de sfeer en de wisselwerking tussen de spelers en het publiek in het stadion. Forza Vites!

KLIK HIER OM NOG KAARTEN TE BESTELLEN VOOR VITESSE VS FEYENOORD

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: