28 januari 2018 In de media

Opvallend Vitesse-onderonsje: ‘Het was in z’n eigen taal, toen zei ik: shut up!’

Mason Mount beweert dat zijn schitterende treffer in het duel met PEC Zwolle een ‘bewussie’ was. Volgens Bryan Linssen heeft de Engelsman dat van hem geleerd.
De negentienjarige middenvelder schoot een vrije trap bijna vanaf de zijlijn in de rechterkruising. "De jongens zeiden dat ik het niet zo bedoelde. Maar ik zag dat de keeper (Diederik Boer, red.) een stukje voor zijn lijn stond", zegt Mount tegen FOX Sports. "Natuurlijk heeft de wind misschien geholpen, maar ik schoot op doel en probeerde de bal over de keeper te krijgen."

Het was zeker niet zijn eerste fraaie treffer dit seizoen. "Nu moet ik een paar intikkers maken", grapt de Arnhemse smaakmaker. "Maar ik ben erg blij met dit doelpunt." Linssen meent dat de middenvelder goed naar hem heeft gekeken. "Ik doe hem dat vaak voor op de training, dus ik denk het wel", stelt de aanvaller, die de score op eveneens knappe wijze opende.

Vlak voor zijn goal had Linssen een opvallend onderonsje met Thulani Serero. "Ik kon hem niet verstaan, het was iets in zijn eigen taal volgens mij. Ik dacht dat hij doorliep, maar hij bleef staan. Toen ging de bal voor hem langs. Ik zei al gelijk: het spel gaat door, we hebben weer de bal, dus bek houden en door rennen. Uiteindelijk komt dan die goal er uit, toen zei ik tegen hem: shut up now!"

Trainer Henk Fraser vond het doelpunt van Linssen zelfs mooier dan dat van Mount, maar hij is wel lovend over de Engelsman. "Het is wel een heel slim mannetje, wij weten dat Diederik Boer heel veel ballen pakt bij de eerste paal en instapt. Het is wel een speler die dat weet."

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: