8 december 2020 In de media

Oranje treft oud-Vitessenaar Ødegaard en mogelijk Tronstad in WK-kwalificatiereeks 2022

Het Nederlands elftal treft Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar in het kwalificatietoernooi voor het komende WK voetbal 2022 in Qatar. Dat is het resultaat van de loting die maandagavond plaats vond in het hoofdkantoor van de FIFA in het Zwitserse Zürich.

Voor voetballiefhebbers in het algemeen, maar Vitesse-supporters in het bijzonder zullen de twee ontmoetingen met Noorwegen een speciaal karakter hebben. Oud-speler van Vitesse Martin Ødegaard is een vaste waarde in de selectie van Noorwegen.

Martin Ødegaard werd na zijn seizoen 2018 – 2019 in Arnhem door de Vitesse-supporters tot Vitesse-speler van het Jaar gekozen. Hij werd alom gewaardeerd door zijn inzet, verfijnde techniek en bescheidenheid. De talentvolle speler stond voor zijn komst naar Vitesse al geruime tijd stil bij de koninklijke grootmacht uit Madrid en wist door zijn periode in Arnhem zijn spelvreugde en de weg weer omhoog te herpakken. Hij is nu een vaste waarde bij Real Madrid.

Daarnaast maakt Vitessenaar Sondre Tronstad ook nog een kans op een oproep voor het Noorse nationale team na zijn ijzersterke optreden in het in der haast geformeerde, vervangende nationale team van Noorwegen, nadat de eerste selectie recent met een coronabesmetting op het trainingskamp van de nationale selectie te maken had en acuut in quarantaine moest. Vitesse-middenvelder Sondre Tronstad werd opgeroepen als een van de vervangers en maakte een zeer goede indruk in de Nations League interland tegen Oostenrijk. Na afloop vroegen de nationale media zich massaal af waarom Tronstad niet eerder was opgeroepen voor de nationale A-selectie.
De WK-kwalificatiereeks kent tien speelronden en begint op 24 maart 2021 en eindigt op 16 november 2021. De play-offs van de Europese WK-kwalificatie worden tussen 24 en 29 maart 2022 gespeeld. Het WK zelf wordt afgewerkt tussen 21 november en 18 december 2022.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: