23 juli 2016 In de media

Organisatie zocht tevergeefs naar nieuwe oefenpartner WBA

West Bromwich Albion is met spelers en staf vrijdag teruggekeerd naar Engeland.
,,MatchIQ heeft er alles aan gedaan om een nieuwe tegenstander te vinden voor West Bromwich Albion, maar dat is helaas niet gelukt", weet Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse. ,,Zij zijn daardoor teruggekeerd naar Engeland.

Als gastheer betreuren wij de ontstane situatie, maar we beseffen ook dat de gemeente Arnhem genoodzaakt is tot dit besluit als de openbare orde in het geding komt. Ik heb ook telefonisch contact gehad met Toon Gerbrands van PSV. Je vraagt je dan samen af waarom tientallen supporters het voor de rest verzieken."

Het duel tussen PSV en WBA is op last van de burgemeester van Arnhem verboden nadat de politie signalen had dat tientallen PSV-fans zaterdagmiddag de confrontatie met andere supporters zouden zoeken in de Arnhemse binnenstad.

De wedstrijd Vitesse – FC Porto gaat om 15.30 uur vanmiddag wel door. Hoe MatchIQ de prijsuitreiking gaat invullen, is niet bekend. PSV was na de eerste speeldag koploper door een klinkende 3-0 zege op FC Porto.

De organisator biedt op de eigen website compensatiemogelijkheden aan voor supporters die op de tweede dag van de FOX Sports Cup slechts één wedstrijd te zien krijgen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: