26 november 2016 In de media

Osman droomt van debuut in de basis

Arnhem Mohammed Osman leeft tussen hoop en vrees. De Duivenaar van Syrische afkomst heeft uitzicht op zijn eerste basisplaats in de eredivisie.
Hij is een voorname kandidaat om Marvelous Nakamba te vervangen tegen Excelsior. De Zimbabwaan is geschorst.

Osman kreeg donderdag op de training van Vitesse een hesje van Henk Fraser. Dat duidde op een basisplek, maar de coach varieerde daarna ook met de opstelling. Voor Fraser was Arshak Koryan tevens een optie. En hij haalde Navarone Foor terug van de rechtervleugel, waarmee Mitchell van Bergen in beeld kwam. Verder schoof de trainer Kelvin Leerdam door, waardoor Julian Lelieveld hoop kreeg. "Ik kan dus niet zeggen dat ik speel", stelde Osman gisteren. "Ik hoop het wel. Ik laat alles maar op me afkomen."

Osman debuteerde in de eredivisie op 14 augustus 2015 tegen Roda JC. Hij viel uitgerekend in voor Nakamba. "Het zou grappig zijn als ik dan nu weer zijn plek zou innemen. Ik vul de positie wel anders in. Marvelous is een balafpakker. Hij brengt duelkracht mee. Ik ben juist een volgend station op het middenveld. Ik moet creatief zijn, spelers lanceren. Ik ben eigenlijk de speler waarnaar Nakamba de bal moet spelen."

,,Ik hoop echt op mijn kans. Mijn rol in de selectie is best lastig. Ik zit meestal op de bank (Osman viel dit seizoen alleen in tegen ADO Den Haag, LL). Ik heb wel eens gedacht: is verhuren dan niet beter? Even een half jaar weg. Maar ik weet wat ik kan. Ik zit al tien jaar bij Vitesse. Dan wil ik ook bij deze club doorbreken."

De tijd dringt. "Ik ben 22 jaar. Dan moet ik er langzamerhand staan. Dat is alleen nog niet gebeurd en daarom ben ik niet tevreden over mijn ontwikkeling. Dat proces gaat te traag. Ik speel tot nu toe vooral bij de beloften. Die zitten in een leuke tweede divisie competitie, maar ik wil meer."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: