4 juni 2021 In de media

Oud directeur van Vitesse stelt voor competitie twee weken later te starten

Algemeen directeur van FC Twente Paul van de Kraan (voormalig AD van Vitesse 2004 – 2012) hoopt dat de KNVB inspeelt op de uitspraak van minister Hugo de Jonge dat het reëel is dat alle coronamaatregelen per 1 september komen te vervallen.
Het is volgens de algemeen directeur een goed idee voor de clubs in het betaalde voetbal om het nieuwe Eredivisie-seizoen later te starten.

De competitiestart staat nu gepland voor het weekend van zaterdag 14 augustus. Kijkend naar de route die De Jonge, de minister van Volksgezondheid, heeft voorgespiegeld, is het waarschijnlijk dat er dan nog beperkingen gelden voor publiek.

Van der Kraan wijst erop dat er per begin september gestopt kan worden met het inrichten van een testsamenleving, omdat alle Nederlanders van achttien jaar en ouder dan volgens planning in de gelegenheid zijn geweest om hun tweede prik met het coronavaccin te halen.

Hij heeft met het oog daarop bij de KNVB voorgesteld om de competitie mogelijk iets later te starten. De KNVB heeft nog niet gereageerd.

Bron: VI - Bewerkt SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: