4 juli 2014 In de media

Oud én Jong Vitesse spelen benefietwedstrijd

Zaterdag 5 juli spelen Jong én Oud Vitesse een benefietwedstrijd voor stichting Zonnestraal Karlijn tegen een regio-elftal uit Veenendaal. Zonnestraal Karlijn zamelt geld in voor de behandeling in Amerika van de vierjarige Karlijn uit Veenendaal die vecht tegen Neuroblastoom.
Ingezameld geld dat boven het streefbedrag van de stichting komt, wordt geschonken aan Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom kinderkanker. Ambassadeurs van Villa Joep, Geerhard Huising en zijn 14-jarige zoon Michiel, zijn aanwezig tijdens de voetbalwedstrijd. Als lotgenoot van Karlijn kan Michiel goed vertellen wat Villa Joep doet en hoe bijzonder het is dat er acties worden georganiseerd rondom dit doel.

De initiatiefnemer van de benefietwedstrijd is Dries van der Klift, businessclub-lid van Vitesse en directeur van INTRObouw Veenendaal BV: “Het idee is ontstaan toen ik hoorde van Zonnestraal Karlijn. Ik heb toen direct contact gezocht met Joost de Wit. Hij én teammanagers van de deelnemende regioclubs reageerden gelijk positief.” Algemeen directeur van Vitesse, Joost de Wit: “Als professionele voetbalclub dragen wij graag ons steentje bij aan de maatschappij. Wij staan daarom altijd open voor sociale projecten. Vitesse is betrokken bij en verankerd in de samenleving. Op die manier hopen wij dat de uitstraling van Vitesse positief bijdraagt aan dit soort initiatieven.”

Niet alleen Jong Vitesse, ook de ‘old stars’ van Vitesse zijn opgeroepen om hun beste beentje voor te zetten. Onder andere Marc van Hintum en Nicky Hofs treden in de tweede helft van deze benefietwedstrijd aan. Oud Vitesse wordt ondersteund door enkele leden van het Business Club Vitesse-GelreDome-voetbalteam.  

De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 5 juli om 14.00 uur bij Sportpark Groene Velden, thuishaven van De Merino’s. Het regio-elftal is samengesteld uit spelers van vier regionale voetbalclubs; FC Lienden, GVVV, DOVO en De Merino’s. Toegangskaarten zijn voor 10,- euro bij de ingang te verkrijgen. De opbrengst komt ten goede aan Zonnestraal Karlijn en Villa Joep. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het terrein. Voor hen is er ook een groot springkussen aanwezig.  

Voor bezoekers zijn er diverse prijzen te winnen. Vitesse stelt een door de selectie gesigneerde bal beschikbaar en twee wedstrijdkaarten voor de eerste competitiewedstrijd van Vitesse. Ook is er een Oranjeshirt gesigneerd door de spelers van het Nederlands Elftal beschikbaar gesteld. Het belooft een mooie middag te worden en iedereen is van harte welkom om beide teams aan te komen moedigen.
 

Vitesse

Hoofdsponsor: