25 juli 2012 In de media

Oud-speler Ruud Knol (31) keert terug bij Vitesse

Ruud Knol gaat zich bij Vitesse richten op een trainerscarrière. De voormalige verdediger van onder andere Vitesse, gaat dit seizoen stage lopen bij de Vitesse Voetbal Academie.
Knol begint maandag 30 juli aan zijn nieuwe uitdaging.

Ruud Knol speelde tussen 2000 en 2007 106 wedstrijden voor Vitesse als centrale verdediger en scoorde 8 keer.


Carrière

Knol begon zijn carrière bij de amateurclub OBW uit Zevenaar. En speelde vanaf het seizoen 94/95 in de jeugd van de profclub Vitesse. Op 9 september 2000 maakt Knol zijn debuut in het eerste elftal van Vitesse. Ruud Knol kent bij Vitesse succesvolle periodes en wordt door toenmalig bondscoach Louis van Gaal zelfs bij de selectie voor het Nederlands elftal gehaald. Tot een interland komt het echter niet. Zijn periode bij Vitesse gaat gepaard met veel blessureleed, meerdere keren heeft Knol te kampen met problemen aan de knie. Toch blijkt hij bij terugkeer steeds weer een belangrijke speler voor het elftal van Vitesse.

In december 2006 wordt bekend dat Knol en Vitesse niet met elkaar doorgaan. Het aflopende contract wordt niet verlengd, omdat er te veel verschillen zijn tussen de beide partijen. Bovendien zegt Knol toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Boze tongen beweren dat Knol op geld uit is.[1] Interesse van onder meer FC Köln en Southampton ten spijt blijft Knol lange tijd zonder club zitten. Op 18 augustus wordt bekend dat Ruud Knol een tweejarig contract zal tekenen bij de Griekse club PAOK Saloniki; na een seizoen in Griekenland keert hij terug naar Nederland om uit te komen voor Sparta Rotterdam.

Vanaf het begin van de voorbereiding van het seizoen 2011/2012 houdt Knol zijn conditie op peil bij Vitesse. Nadat Knol geen club meer vond, maakte hij een wereldreis naar landen als Australië, Indonesië en Maleisië.

Vitesse.nl / Wikipedia

Hoofdsponsor: