26 april 2021 In de media

Oud SV-bestuurslid Dick Cochius geridderd door burgemeester Marcouch

Oud bestuurslid van de Supportersvereniging Dick Cochius is maandag geridderd met een Koninklijke onderscheiding door de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. De burgemeester ging in verband met de coronabeperkingen per trolleybus door zijn stad om inwoners met bijzondere verdiensten voor de gemeenschap de versierselen op te spelden.

Dick Cochius was in de periode 2006 – 2015 bestuurslid rollerside & mindervaliden(MIVA)tribune van de Supportersvereniging Vitesse. Dick was ondanks zijn fysieke beperking (spierziekte SMA) een actief SV-bestuurslid en zette zich gepassioneerd in voor een betere service en catering voor de rollerside in stadion GelreDome. Dick was bovendien een groot een voorvechter van toegankelijkheid van mindervalide supporters in alle stadions in Nederland.

Dick Cochius bij de uitwedstrijd van Vitesse in Southampton

Zijn grootse verdienste voor de SV en zijn mindervalide medesupporters was het realiseren van geïntegreerd vervoer voor MIVA’s en rollers in het reguliere uitvervoer voor alle supporters, waardoor de rolstoelsupporters van Vitesse met de reguliere uitvervoerbussen mee konden om uitwedstrijden van Vitesse te bezoeken. Uniek in Nederland. In 2015 ontving Dick de zilveren SV Lid van Verdiensten-speld van de supportersvereniging.

Dick Cochius is medeoprichter van MIVA-United, het landelijke supportersplatform welke opkomt voor gelijke rechten voor MIVA-supporters. Naast bestuurslid van de Supportersvereniging Vitesse was en is Dick Cochius actief in diverse besturen van mindervalide verenigingen, waaronder Vereniging Spierziekten Nederland en bondscoach van het nationale TeamNL Powerchairhockey.

Een trotse Dick voorzien van zijn Koninklijke onderscheiding

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's:

Hoofdsponsor: