18 juli 2019 In de media

Oud Vitessenaar Levchenko nieuwe voorzitter spelersvakbond VVCS

De VVCS, de vereniging van contractspelers, heeft in oud-profvoetballer Evgeniy Levchenko een nieuwe voorzitter gevonden.
De oud Vitessenaar (2000 – 2003) is de opvolger van Danny Hesp, die veertien jaar de voorzittershamer heeft gehanteerd. "Wij hebben in Evgeniy een gemotiveerde en betrokken voorzitter gevonden, die weet wat er speelt in de nationale en internationale voetbalwereld,” aldus VVCS-directeur Louis Everard in de Gelderlander.

Levchenko (41) is oud voetballer, geboren in de Oekraïne en werd in 2001 naar eigen keuze Nederlander. Hij speelde voor Vitesse, FC Groningen, Sparta Rotterdam en Willem II.

Evgeniy Levchenko: "Ik heb in mijn eigen carrière ondervonden hoe kwetsbaar een jonge prof is. Je bent volledig gefocust op je toekomst als voetballer en de juiste begeleiding is daarbij essentieel, van mensen die je blindelings kunt vertrouwen. VVCS biedt die begeleiding en zorgt ervoor dat sporters en coaches het beste uit hun carrière kunnen halen, zowel tijdens de periode op het veld als in het leven daarna.”

VVCS

De VVCS behartigt de belangen van de spelers bij de CAO onderhandelingen. De huidige CAO loopt tot 30 juni 2021.

VVCS voert het secretariaat van de Centrale Spelersraad (CSR), een orgaan van de KNVB. De VVCS voert regulier overleg met bestuur betaald voetbal KNVB, Eredivisie CV, CED en FBO. De VVCS draagt twee leden van de Raad van Toezicht voor van het Contractspelersfonds KNVB (CFK).

Hoewel de VVCS zich primair richt op de belangen van haar leden, doen ook veel clubs een beroep op de deskundigheid van de VVCS. De VVCS heeft een vaste zetel in de board van de FIFPro. Geregeld worden spelersgroepen en/of spelersraden door de VVCS bijgestaan in hun onderhandelingen met de club over collectieve contracten en/of premieonderhandelingen.

Afbeeldingsresultaat voor Levchenko vitesse.org
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: