5 april 2011 In de media

Oud Vitesse met Bos, Sturing op 45+ toernooi Elsweide

Het is eindelijk zover. Negen teams zijn vrijdagavond 8 april op het eerste 45+ voetbaltoernooi in Arnhem van de partij. Behalve het thuisspelende vv Elsweide behoort ook Oud-Vitesse tot de deelnemers.

Het toernooi bij Elsweide is een eerste kennismaking met het 45+ voetbal in de regio Arnhem. De KNVB probeert clubs enthousiast te krijgen om uiteindelijk te komen tot een competitie-opzet voor de ‘oudjes’.

Het 45+ team van Elsweide stond aan het begin van dit seizoen al ingeschreven in een 45+ competitie met voornamelijk clubs uit de regio Enschede. Die weigerden echter af te reizen naar Arnhem, waarna de KNVB besloot Elsweide uit de competitie te halen.

De organisatie van het 45+ toernooi bij Elsweide is vrijdagavond in handen van de KNVB. Er wordt gespeeld in 2 poules. In poule A zijn Elsweide, Ostrabeke, OVC’85, De Bataven en Oud-Vitesse ingedeeld. Bij Oud-Vitesse maken onder anderen Theo Bos, Edward Sturing en Chris de Vries hun opwachting.

Poule B wordt gevormd door Eendracht, ESA, Jonge Kracht en Duno. De winnaar van poule A speelt tegen de winnaar van poule B de finale.

Het toernooi bij vv Elsweide in Arnhem begint vrijdag om 19.00 uur. De finale is om 21.35 uur met aansluitend de prijsuitreiking.

Het 45+ voetbal wordt gespeeld op een half veld, 7 tegen 7, met pupillendoeltjes en zonder buitenspelregel. Het grote voordeel voor de ‘senioren’ is dat er geen grote loopafstanden zijn en dat zij spelen tegen leeftijdsgenoten. De wedstrijden duren tweemaal een kwartier.

Speellocatie:

“Sportpark Elsweide”
Zuilesteinlaan 40
6825 AS Arnhem

ArnhemSports

Hoofdsponsor: