15 februari 2015 In de media

Oude bekenden terug in GelreDome

Zaterdagavond won Vitesse met 2-0 van Willem II. De Kruikenzeikers uit Tilburg hadden twee oude bekenden in hun midden.
Frank van de Struijk speelde bijna zes seizoenen (2008-2014) voor de Arnhemmers en groeide uit tot een cultfiguur. Zijn bijnaam 'Franky Twofingers' had hij te danken aan een impulsieve reactie richting Nijmeegse aanhang die tijdens de Gelderse derby via spreekkoren zijn moeder beledigde. Van der Struijk reageerde door de fans in zwart-rood-groen te tracteren op twee opgestoken middelvingers.

Zaterdagavond werd de sinds dit seizoen voor Willem II spelende verdediger onthaald met een spandoek en werd na afloop van de wedstrijd toegezongen door de Arnhemse-supporters. Van der Struijk beantwoorde het gezang door op verzoek de twee opgestoken vingers te laten zien die hem legendarisch maakten in Arnhem.

Frank van der Struijk wisselde na afloop van de wedstrijd zijn shirtje met zijn oud collega Davy Pröpper.
 

Tot veler verassing stond de naam van oud Vitesse-speler Wiljan Pluim op het wedstrijdformulier van de Tilburgers. Pluim doorliep vanaf 2001 de Vitesse-academie en speelde drie seizoenen (2008-2011) in het eerste elftal. 

In 2011 tekende hij bij Roda JC waar afgelopen week het contract in onderling overleg werd ontbonden. Tien dagen voor de wedstrijd Vitesse – Willem II tekende de middenvelder een contract voor de Kruikenzeikers uit Tilburg.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: