24 mei 2012 In de media

Oude Garde Toernooi: een bezoek waard

Zaterdag 26 mei is het weer zo ver. Oud-profs van negen BVO’s binden die dag met elkaar de strijd aan in het Oude Garde Toernooi. Elk jaar een evenement dat een bezoek meer dan waard is, voor jong en oud.

Dit jaar is de organisatie van het Oude Garde toernooi in handen van Willem II.

Ook oud-Vitesse is van de partij zaterdag.

Het Oude Garde Toernooi is een toernooi voor ex-spelers uit het betaalde voetbal dat is uitgegroeid tot een waardevolle traditie. Het wordt elk jaar op het terrein van een andere club gehouden. Zaterdag a.s. vindt alweer de dertiende editie plaats, georganiseerd door Oude Glorie Willem II. Een gemoedelijke sfeer, plezier, respect voor elkaar en vooral samen herinneringen ophalen van vroeger, zijn de kenmerkende aspecten van dit toernooi. Uiteraard blijft het spelen van een aantal wedstrijdjes een ultieme belevenis, maar daarnaast wordt het toernooi toch ook beschouwd als een reünie, een weerzien van oude vrienden en soms rivalen.

Het toernooi is elk jaar weer een evenement om als oud-speler, maar ook als bezoeker naar uit te kijken. De deelnemende verenigingen zijn, naast Vitesse: FC Den Bosch, FC Utrecht, Haarlem/Telstar, NAC, NEC, PSV, Sparta en gastheer Willem II dat met twee teams aantreedt. Een team van oud-profs met als coach Theo de Jong en een team “Vrienden van Willem II” genaamd, bestaande uit sponsoren.

Om 10.50 uur vindt de officiële opening van het toernooi plaats op de velden van de amateurs van Willem II (Goirleseweg, Tillburg). Om 11.00 uur starten de wedstrijden. De finale wordt om 16.15 uur gespeeld. Aansluitend vindt de prijsuitreiking en spetterende afsluiting plaats.

De entree is gratis en iedereen is zaterdag van harte welkom. Het Oude Garde Toernooi is een bezoek meer dan waard!

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: