3 januari 2022 In de media

Oussama Darfalou maakt winterse overstap naar PEC Zwolle

Na 93 optredens en negentien doelpunten in het shirt van Vitesse maakt Oussama Darfalou een overstap binnen de Eredivisie. De Algerijnse spits heeft zich voor de rest van het seizoen op huurbasis verbonden aan PEC Zwolle, waar hij herenigd wordt met Dick Schreuder. De trainer ging in november voor dezelfde overgang.

Darfalou tekende medio 2018 voor vier jaar bij Vitesse, waardoor zijn contract na de verhuurperiode in Zwolle zal aflopen. Hoogtepunten van de spits waren onder meer de twee goals bij zijn basisdebuut in de Eredivisie tegen Heracles Almelo en een dubbelklapper in een 1-3 zege bij FC Utrecht. Bovendien scoorde de Algerijnse spits in de winter van 2020 in vier competitieduels op rij, waaronder de winnende 1-0 tegen Feyenoord. In het lopende seizoen was Darfalou een basiskracht in oktober, waaronder bij de thuisoverwinning op Tottenham Hotspur.

Voor zijn periode in Arnhem speelde Darfalou in zijn vaderland bij Bou Saâda, ES Sétif, USM Algier en RC Arbaa. De international van Algerije werd in de tweede helft van het seizoen 2019|2020 door Vitesse verhuurd aan VVV-Venlo. PEC Zwolle is derhalve de derde eredivisionist waarvoor Darfalou zal uitkomen.

Darfalou: “Ik heb een mooie tijd in Arnhem gehad en wil alle spelers, stafleden, medewerkers en supporters van Vitesse daar graag voor bedanken. Hoewel dit voor mij de juiste stap op dit moment is, zal Vitesse voor altijd een plek in mijn hart hebben.”

Vitesse bedankt Darfalou voor zijn inzet voor Vitesse en wenst hem veel succes bij PEC Zwolle.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: