4 december 2020 In de media

Oussama Darfalou: “We blijven hard werken om zo door te gaan”

De beste seizoensstart ooit in de clubhistorie van Vitesse is een feit na de overwinning op Fortuna Sittard. Het volgende duel is de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Op zaterdag 5 december wordt er om 21.00 uur afgetrapt in het MAC3Park Stadion. Boeken we opnieuw een zege dit weekend? We blikken vooruit met hoofdtrainer Thomas Letsch en aanvaller Oussama Darfalou, vorige week nog de beslissende man in GelreDome!

“Het gaf een fantastisch gevoel om zo beslissend te zijn voor het team”, zegt Darfalou over zijn invalbeurt én snelle goal tegen Fortuna Sittard (2-0). De Algerijnse spits brak met die treffer de ban in een lastige wedstrijd. “Een hele belangrijke overwinning. We blijven hard werken om zo door te gaan”, vertelt Darfalou. “Ik denk dat we op de goede weg zijn, maar PEC Zwolle is een tegenstander die we niet mogen onderschatten. Hoewel ze in een lastige situatie zitten, zullen ze gebrand zijn op een overwinning. Dus wij moeten doen wat we altijd doen en ze geen kans geven om de drie punten te pakken.”

PEC Zwolle wist dit seizoen pas één keer te winnen, thuis vs Sparta Rotterdam (4-0). Toch leed de ploeg van trainer John Stegeman in tien competitieduels ook slechts drie nederlagen en speelden de Zwollenaren maar liefst zes keer gelijk. Waaronder vorige week bij VVV-Venlo (2-2). “PEC is lastig te verslaan”, ziet Letsch. “Met de geschorste Thomas Lam missen ze een belangrijke speler, maar dat kunnen ze opvangen. Het is dan ook fout om te denken dat PEC nu zwakker is. Wij gaan erheen met veel zelfvertrouwen en zullen de aanval zoeken.” De hoofdtrainer is tevreden met de beste seizoensstart in de clubhistorie, maar zag dat Vitesse het moeilijk had tegen Fortuna Sittard. “Die wedstrijd moest je gezien de stand op de ranglijst winnen, maar dat ging niet vanzelf. Toch pakken we weer drie punten en dat is heel belangrijk voor het zelfvertrouwen in de groep.”

De selectie van Vitesse is zo goed als fit. Alleen Patrick Vroegh ontbreekt in Zwolle. De middenvelder is deze week positief getest op het coronavirus.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: