31 augustus 2018 In de media

Overgang Bruns van Vitesse naar FC Groningen afgeketst

De transfer van Thomas Bruns naar FC Groningen is afgeketst. De Trots van het Noorden heeft geen overeenstemming bereikt met Vitesse over de directe overgang van de middenvelder uit Wierden. Een vertrek uit Arnhem is daarmee nagenoeg uitgesloten.
Bruns (26) meldt zich ‘normaal gesproken’ vrijdagochtend gewoon bij Vitesse. De Arnhemse club bereidt zich voor op het topduel van zondag met Ajax. ,,FC Groningen gaat niet door”, reageert de Tukker desgevraagd.

Bruns aasde op een vertrek, nadat Vitesse in de zomer Matus Bero (weggeplukt bij Trabzonspor) en Martin Odegaard (gehuurd van Real Madrid) aantrok. De middenvelder verloor daarmee het uitzicht op een basisplaats in Arnhem. ,,Maar ik verwacht op de transfermarkt nu niets meer”, stelt hij.

De transferperiode in Nederland sluit vrijdagnacht. 

Voor Bruns is het afketsen van een deal met FC Groningen een teleurstelling. De Trots van het Noorden toonde de voorbije week belangstelling voor de middenvelder. Verder waren er geen contacten, verklaart de Tukker. De namen van Fortuna Sittard en PEC Zwolle werden wel gesuggereerd, maar die waren ‘helemaal niet in beeld’.

,,Ik weet hoe ik ervoor sta bij Vitesse”, zegt Bruns. ,,Ik heb de afgelopen dagen natuurlijk veelvuldig met de clubleiding gesproken. Vitesse is ook niet erg happig op een vertrek. Voor mij is de uitgangspositie helder. Ik moet knokken voor speeltijd. Dat ga ik ook doen. Ik ga ervan uit nu gewoon bij Vitesse te blijven.”

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: