27 juni 2011 In de media

Overgang Van den Brom staat op losse schroeven

Afgelopen woensdag zette John van den Brom in Marbella zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Vitesse, met een optie voor een derde seizoen. Enige ontbindende voorwaarde was dat de Arnhemse club eruit moest komen met zijn huidige werkgever ADO Den Haag.
Een overeenstemming tussen beide clubs werd als formaliteit beschouwd, maar de realiteit is op dit moment geheel anders. ADO Den Haag heeft woedend gereageerd op de handelswijze van Vitesse en Van den Brom, en overweegt zelfs een arbitragezaak. Daarnaast weigert de club de trainer zomaar te laten gaan. Het eerste bod van minder dan twee ton van Vitesse werd resoluut van de hand gewezen door grootaandeelhouder Mark van der Kallen. Een tweede bod is inmiddels ook al gedaan maar dat zou nog heel ver af liggen van het bedrag van ruim twee miljoen euro dat ADO Den Haag in zijn gedachten heeft.

Er is dan ook een patstelling ontstaan tussen beide partijen. Vitesse weigert veel geld op tafel te leggen voor een trainer die slechts nog een contract voor één jaar heeft in Den Haag en is verbolgen over de starre houding van de Haagse club. In Arnhem kan hij een veelvoud gaan verdienen. Bij ADO Den Haag is er ergernis over de handelswijze van Vitesse. De club moest in de media en via twitter van Louis Laros, de zaakwaarnemer van John van den Brom, vernemen dat er overeenstemming was over een contract en werd pas vrijdagmiddag door Vitesse ingelicht. Dat is drie dagen voor de eerste training van ADO Den Haag. Bovendien houdt trainer John van den Brom zich al wekenlang onbereikbaar voor de leiding.

De gemoederen in beide kampen zijn zo hoog opgelopen dat clubeigenaar Merab Jordania de onderhandelingen al helemaal zat is en voor een andere kandidaat wil gaan. Technisch directeur Ted van Leeuwen liet zondagavond aan Voetbal International weten dat een definitieve overgang inmiddels ver weg is. ‘Ik kan er weinig over kwijt, maar kan alleen zeggen dat het nog lang niet beklonken is.’

Van der Kallen bevestigt die woorden. Hij gaat er voorlopig dan ook gewoon van uit dat Van den Brom morgenavond in Den Haag voor de groep staat tijdens de eerste training. Dit zou zeer opvallend zijn, temeer omdat de flirt van Van den Brom zeer slecht is gevallen is bij de aanhang van ADO.


Van den Brom laat verstek gaan bij eerste training ADO 

Ondanks een persoonlijk akkoord met Vitesse begint John van den Brom aan zijn tweede seizoen bij ADO Den Haag. De onderhandelingen tussen de clubs zijn op niets uitgelopen.

Van den Brom bereikte vorige week achter de rug van ADO Den Haag om overeenstemming met Vitesse-voorzitter Merab Jordania. Alleen de medewerking van de Haagse club ontbrak nog om de overstap te kunnen afronden.

ADO Den Haag was niet gediend van de handelswijze van zowel Vitesse als Van den Brom. Ook kwam het Arnhemse aanbod niet in de buurt van wat de Haagse club wilde hebben ter compensatie.

De onderhandelingen over een afkoopsom liepen op niets uit, zodat Van den Brom ook komend seizoen trainer is van ADO Den Haag. Maar de eerste training laat hij nog aan zich voorbij gaan. De Amersfoorter meldt zich in de loop van deze week bij de club. De extra vrije dagen zijn bedoeld om de situatie te laten bezinken.

ADO Den Haag sluit echter nog volledig niet uit dat Van den Brom alsnog de overstap gaat maken naar Vitesse. Maar dan dient de Arnhemse club wel te voldoen aan gevraagde afkoopsom.

VI

Hoofdsponsor: